BiH
51

Za Boljitak: Građani Sarajeva definitivno žele ukinuti kanton

FENA
Mladi za boljitak Kantona Sarajevo sve snažnije se bore za svoju budućnost i ne posustaju u cilju stvaranja bolje egzistencije u društvu. Stoga su i danas Mladi za boljitak Ilijaša i Starog Grada u svojim općinama organizovali potpisivanje peticije za ukidanje kantona ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije''.
"Svjesni da samo izmjenama Ustava FBiH po Boljitkovom prijedlogu, ukidanjem 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata će se direktno za njih uštedjeti na godišnjoj razini do 500 miliona KM koja će im obezbijediti nova radna mjesta i uslove za ostanak na svojoj rodnoj grudi, odlučili su podršku tražiti direktno od građana na ulicama svojih općina", navodi se u saopćenju Narodne stranke Radom za boljitak.

Nezadovoljstvo u cijeloj državi osim mladih naraštaja koji su zabrinuti za svoju budućnost osjećaju i obespravljeni radnici, penzioneri i svi osiromašeni građani.

Svoju podršku na Boljitkovim štandovima u Ilijašu i Starom gradu građani su danas izrazili potpisivanjem peticije za ukidanje kantona i s Mladima za boljitak podijelili sva svoja nezadovoljstva.

Smatraju da ni jedna normalna država u svijetu, pa i one najbogatije ne bi mogle da izdrže glomazan aparat i podijeljenost kakvu trpe oni u svojoj Bosni i Hercegovini.

Upoznati sa činjenicom da je Narodna stranka Radom za boljitak prijedlog Ustava za boljitak građana FBiH uputila i u parlamentarnu proceduru i da je Boljitkov dopredsjednik i zastupnik u Skupštini KS Damir Čardžić ovom tijelu uputio i Deklaraciju za ukidanje kantona, građani na sarajevskim ulicama danas su bili skeptični jer ne vjeruju da će ovakav prijedlog za ukidanje kantona koji obećava izlaz iz ekonomskog i socijalnog katastrofalnog crnila naići na političku podršku ostalih faktora koji su i doveli ovu državu na rub gole egzistencije i borbe za golo preživljavanje.

Mladi za boljitak u narednom periodu nastavljaju i u ostalim općinama u KS, kao i drugim kantonima u FBiH s akcijom potpisivanja peticije ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'', saopćio je Ured za odnose s javnošću NS Radom za boljitak.