Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije svega ja vjerujem da su Tuzla i Sarajevo jako zagadjeni, al mi nije jasno kako neko smije i spomenuti ta dva grada pored Zenice !?
Zašto ne bi? Prika pogledaj i uporedi brojeve Tuzle i Zenice i sve bi trebalo biti jasno. A brojevi govore da je Tuzla najzagađenija. I u tome i jest jedan od problema što se o zagađenosti zraka u Tuzli do skora nije ni pričalo. U naselju Bukinje i okolnim selima pored termoelektrane prosječni život traje 57 godina.
@Wolfix Nije termoelektrana porded Tuzle nego u Tuzli.
1. Tuzla 2. Chernobil 3. Sarajevo
Ja zaista mislim da je Zenica ista ako ne i gora. Nisu ni ostali gradovi BH mnogo bolji kad se uzme u obzir da firme nemaju kontrola (pa samim time ni filtera) i da je automobil prosjecnog (precentualno) Bosanca 10-20 godina stari dizel koji je losiji od onih u vecini zemalja svijeta kakve oni iimaju odavno na otpadu. Mislim da bi dizelima a i svim drugim starijim autima trebalo ograniciti kretanja a i uvesti dadatne poraze ili vecu / skuplju registraciju
dobrismo bar negdje na vrhu ljestvice
Ja mislio Mostar
Koja ubleha, sad slijedi priča kako treba termoelektrane privatizovati i ugraditi filtere , pa uvesti poreze na zagađivače... Sad ce glupani radije bulazniti o zraku nego o sadrzaju frižidera...
Koji god članak o Zenici, uvijek komentari o zagađenju. Eto, nije najgori grad u BiH po zagađenosti. I ismijavate, zato postoji stara izreka: "meti smeće ispred svojih vrata"!
U Lukavac nisu ni smjeli doci da obave mjerenje.Nisu imali adekvatnu opremu da se zastite.Tu bukvalno vidis sta udises.
Cijeli Bosnjakistan smrdi.
Inace, ova tema vam nece imati puno komentara, trebali ste dodati bar jedan pasus o Eurosongu.
Neka smo i mi u necemu treci u evropi, ha ja! zivla bejiha
OBZIROM DA POZNAM SITUACIJU VAŠ IZVJEŠTAJ JE falisfikat. Tvrdite da najzagađeniji grad svijeta dostiže koncentraciju čestica 600 (štetno po zdravlje je 20) međutim samo u Sarajevu je zimi ta koncentracija minimalna i ne spušta se ispod !!!, a maksimalna kad se ljudi guše na ulici dostiže i preko 10 000 !!! a preko 60 000 izaziva da ptice (ako dotad nisu pobjegle) padaju mrtve u letu. Neke godine kad se to desilo istraživači bezuspješno tražili novi VIRUS ?? STRAVA I UŽAS, govnjive motke u ruke !
Najgore je što to nije najveći problem. Zagađenje među ljudima i narodima je nešto puno pogubnije. Industrija je ionako na najboljem putu da nestane iz ovih krajeva.
Šta li vam rekoh jučer ?. Onog srbina člana SDA treba u zatvor radi trovanja javnosti. Samo zašto nezasluženo preskaćete Zenicu sa tog spiska? Situacija je katastrofalna, ovo vas ujeda za pluća, od djece pravi asmatičare i debile, ubija roditelje i prijatelje pizda vam materina primitivna, ne živite više u vukojebinama odkale ste šljegli direktno u vlast !! I ne živite u Afganistanu i arapskim pustinjama kojim prazninama pušu vjetrove nego nam iste Al Shidi sprječava praznim neboderima.
kakav vakat dolazi treba ispusit kutiju cigara i dva jointa da pluca prorade