Dvodnevna posjeta
92

Vučić se oglasio na Instagramu povodom dolaska u BiH: Razgovarat ćemo o veoma važnim temama

S. Š.
Porfirije, Vučić i Dodik tokom posjete manastiru Osovica (Foto: RTRS)
Porfirije, Vučić i Dodik tokom posjete manastiru Osovica (Foto: RTRS)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u posjetu Bosni i Hercegovini gdje će, u okviru dvodnevnih sastanaka, boraviti u entitetu RS. Tim povodom, oglasio se na svom zvaničnom instagram profilu.

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, započinje dvodnevnu posjetu BiH. Vučić će danas, sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva Željkom Cvijanović, u Srpcu posjetiti novoizgrađeni vrtić "Srbija".

Zvaničnici RS-a i Srbije će sutra u Prijedoru prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja". Također će položiti vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

Povodom posjete BiH i kao najavu sastanaka sa zvaničnicima iz manjeg bh. entiteta, Vučić je na instagramu objavio video koji je upotpunio riječima da će najavljeni sastani proteći u razgovoru o "veoma važnim temama".

"Posjetu Republici Srpskoj počeo sam obilaskom veličanstvenog manastira Osovica, u društvu predsjednika Dodika i Patrijarha Porfirija. Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića je manastir koji je centar okupljanja vjernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vijekove. Kao simbol zajedništva, vjere, nade i snage, ujedno je i najbolje mjesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, RS i sve Srbe", poručio je Vučić putem svog instagrama.

Prema pisanju beogradskih medija, zvaničnici Srbije i RS-a, u društvu Porfirija, sastali su se danas kako bi razgovarali o "najvažnijim nacionalinim pitanjima".

Što se tiče sutrašnjeg plana, predviđena je sjednica Savjeta Republike Srpske i Srbije i potpisivanje Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama.