BiH
95

VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

SRNA
Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) imenovao je više nosilaca pravosudnih funkcija u BiH koji će 13. juna stupiti na dužnost.

Na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Novom Gradu imenovan je Miodrag Đajić, dok je za predsjednika Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izabran Veljko Krejić.

Funkciju predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu obavljaće Safet Šljivo, predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini Aid Hanušić, a predsjednika Osnovnog suda u Derventi Zijad Grbić.

Na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prijedoru imenovan je Duško Miloica, predsjednika Osnovnog suda u Sokocu Luka Borovčanin, a predsjednika Osnovnog suda u Srebrenici Sead Alić.

Milan Bosić imenovan je za predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Radmila Bogdanović za predsjednika Osnovnog suda u Višegradu, a Ljiljana Mikanović na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Tesliću.

Članovi VSTV-a su na današnjoj sjednici imenovali i više nosilaca pravosudnih funkcija u Federaciji BiH.

Za sudije u Kantonalnom sudu u Sarajevu imenovani su Sanela Rondić, Elvira Begović, Žana Knežević, Silvana Brković Mujagić i Igor Todorović.

Na poziciju sudija u Opštinskom sudu u Tuzli imenovani su Tarik Đug i Amila Muratagić, dok su za dodatne sudije u ovoj pravosudnoj instituciji imenovani Melisa Sarajlić Hukić i Armina Sinanović.

Milica Bošković i Minja Belović Čuljak imenovane su za sudije u Opštinskom sudu u Mostaru, a Irena Maros za sudiju u Opštinskom sudu u Travniku.

VSTS imenovao je i više stručnih saradnika u opštinskim sudovima u Federaciji BiH.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir stručno znanje, radno iskustvo i radne rezultate, te stručne sposobnosti kandidata zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, navodi se u saopštenju VSTV-a.