Mladen Ivanković Lijanović
0

"Vrijeme je da BiH dobije vodstvo koje će je izvući iz dužničkog ropstva"

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović danas je u Sarajevu s predstavnicima SDP-a, SDA i HSP-a javnosti prezentirao Platformu za formiranje vlasti u BiH.

"Vrijeme je da građani BiH dobiju adekvatno političko vodstvo koje će nas izvesti iz dužničkog ropstva i povesti u EU integracije. Nama će u prvome planu biti međuetnička suradnja, ekonomski oporavak zemlje, smanjenje nezaposlenosti, promjena poreznih i poticajnih politika i zaštita domaće proizvodnje.

Građani BiH više nemaju pravo na siromaštvo, a naša djeca zaslužuju svjetliju budućnost. Mi, u Narodnoj stranci Radom za boljitak, dobili smo na proteklim izborima legitimitet od građana iz cijele Bosne i Hercegovine i s pravom želimo to povjerenje opravdati u sljedeće četiri godine.

Ne bojimo se odgovornosti i izazova koji su pred nama. Na izbore i izlazimo da bi preuzeli obaveze i stoga apeliramo na predstavnike svih političkih stranaka da se što prije provedu izborni rezultati jer nema više vremena za gubljenje.

Za nas se uspjeh jedne vlasti ogleda u povećanju standarda građana", izjavio je Mladen Ivanković Lijanović.