Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moram reći jednu stvar SADA KAŽU VRIJEDNI STUDENTI a do juče su nas pljuvali a mi smo uvijek bili isti i ostaćemo......BH studenti uz BIH i za BIH
Da, samo to jarane nije dovoljno. Studenti iz cijele zemlje se trebaju ukljuciti masovnim brojem i to ne samo jednom, nego redovno svaki vikend, pa i ako je moguce radnim danima. I to nece biti dovoljno.
naravno juče što smo uradili je ništa i nevidi se rezultat.....jer puno je posla i katastroa je veća nego što na TV-u prikazuju
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Akcija se organizuje da bi se zaposleni vratili na posao a vrijedne studente čeka biro rada. Kapitalizam je čudo.
joj vidi mi jarana Beće (crveni duks), Bećo selami te Fixina iz Bulića
na žalost većina siromašnijih ljudi zbog kojih su studenti i došli u pravilu većinom sama izbacuje svoj mulj iz dvorišta. ------------------------------------- Ne izbacujte budzama mulj, nego upravo sirotinji, upravo sirotinji pomazite. Budze i u katastrofama imaju lovu da plate.
Sa tugom u srcu moram da kažem da ova naša država ama bas ništa ne čini da ovom napaćenom narodu bar malo olakša, ja sam trenutno u Njemačkoj gdje živim i radim od 2012 GOD. A inače sam iz Sarajeva.Pokušavam na sve moguće načine da dodjem do dozvole kako bih mogao da dostavom humanitarnu pomoć koju smo skupili. Evo vec četri dana pokušavam preko konzulata da dobijem bilo kakvu informaciju jer na granici imamo jako puno problema iako se radi većinom o konzerviranje hrani, vodi, pelenama za djecu i odrasle i odjeci za bebe.Nas crveni krst neda nikakvu potvrdu jer ja ne želim da njima predam robu iz razloga zato sto njima jednostavno nevjerujem ( imam izkustva iz rata).Toliko o tome koliko su spremni pomoći našem narodu a ja koji sam proveo svoje djetinjstvo u okupiranom Sarajevu ipak želim odvući kamion i u federaciju i u RS kao jedan dio i za Slavoniju jer hvala Bogu pa nismo svi isti.
Mah to zele prebaciti na Crveni Kriz da bi oni dijelili pomoc, a ne gdje donatori zele poslati pomoc. I jos Crveni Kriz ima racune u ruskoj Sberbanci istoj onoj ruskoj koja samo jednom narodu salje pomoc, s druge strane nemaju problema prodavati cijeloj Bosni ono usrano gorivo koji je najlosije kvalitete na svijetu.
više bi učinka bilo angažirati i platiti nezaposlene u maglaju nego vozati studentariju koja se samo zaj.ebava
pa pitaj ljude iz zepca je li se studenti samo zaj.ebavaju
ma kakav učinak može biti od klinaca koji ne znaju držati lopatu. neka oni uče(što je po meni naj teži posao) a za ove poslove treba angažirati prave radnike koje treba platiti.Ako država nema para za to neka poveća cijene po kafanama(za svako piće pola marke za poplave i gotovo)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Radne akcije nisu potrebne samo za cisenja, treba se organizovati radne akcije za pravljenje srusenih mostica, bar se to moze odraditi samostalno uz par inzinjera. Ima stotine mostova koji su unisteni i koje treba napraviti jer su prekinuli komunikaciju sela!!!!
Općinski štab civilne zaštite Hadžići organizuje drugi odlazak na dobrovoljni rad na poplavama ugroženo područje Maglaja u nedjelju 25. maja 2014. godine. Mjesto i vrstu izvođenja radova na području općine Maglaj će dogovoriti Općinski štab CZ Hadžići. Koordinatori za prijave dobrovoljaca su: 1. Štab civilne zaštite Hadžići, Nurudin Dupovac, 061-158-968, 033-421-006,033-421-400; 2. Hadžići, Mirza Kadić, 062-341-574; 3. Pazarić, Suvad Mehmedić, 062-617-333; 4. Tarčin, Salko Japalak, 062-577-374; 5. Udruženje mladih "IDILA" Hadžići, Mirza Mušanović, 061-532-256; 6. KUD "Igman" Hadžići, Čomor Bahrudin, tel 062-856-438; 7. KUD "Mladi metalac" Hadžići, Sejdović Mustafa tel. 061-552-282, 033-421-025; 8. Grupa "Žene ženama", Horman Belma tel. 061-235-065, Burzić Almina tel. 061-389-544. Odgovorna osoba za radnu jedinicu od polaska do povratka će biti određena iz reda članova Štaba CZ Općine Hadžići. Prijave se mogu dostaviti danas do 14,00 sati. Zainteresovani za odlazak na akciju trebaju dostaviti ime i prezime, broj telefona i mjesto stanovanja. Maloljetna lica ne mogu biti učesnici akcije. Odlazak i rad je za jedan dan (nedjelja). Učesnici radne akcije sa sobom trebaju ponijeti obavezno: gumene duboke čize, rukavice, adekvatnu presvlaku (radi moguće kiše i dr.), po mogućnosti kišne kabanice. Općina Hadžići će obezbjediti: prevoz autobusima, ishranu za učesnike akcije, alat za rad, zaštitne maske, odgovarajuće napitke, sanitetsko obezbjeđenje (sanitetsko vozilo sa pripadajućim ljekarskim timom), sigurnosno obezbjeđenje (policijsku pratnju konvoja). Polazak konvoja planiran je za nedjelju u 5 sati i 30 minuta iz Tarčina (Društveni dom Tarčin) za učesnike akcije sa područja Tarčina, u 5 i 45 iz Pazarića (Društveni dom Pazarić ) za učesnike akcije sa područja Pazarića. Za učesnike akcije sa područja Hadžića polazak je planiran u 6 sati (plato pijaca). Formiranje kolone i polazak sa svim učesnicima i vozilima u 6 sati sa platoa pijace u Hadžićima.
Punoljetni građani sa područja opštine Novi Grad Sarajevo, koji su zainteresovani za dobrovoljno učešće u akcijama pružanja pomoći u raščišćavanju i otklanjanju posljedica nastalih poplavama, mogu se prijaviti u svim novogradskim mjesnim zajednicama radnim danima od 8 do 16 sati, kod sekretara mjesnih zajednica, javlja Fena. Spiskove sa imenima prijavljenih građana Služba za lokalnu samoupravu Općine Novi Grad Sarajevo dostavit će Općinskom štabu civilne zaštite Novi Grad Sarajevo, koji će spiskove dostaviti Federalnom štabu civilne zaštite radi osiguranja prevoza. Građani koji se prijave za učešće u akciji, bit će blagovremeno obaviješteni o odlasku u poplavljena područja. Učesnici u akciji čišćenja obavezni su sa sobom ponijeti radnu opremu, a na mjestu angažovanja biće osigurana sredstva za rad (lopate, kolica...) i zaštitna sredstva (rukavice, čizme, maske, prva pomoć, dezinfekcijska sredstva, voda za piće, ali i tehnička voda za pranje opreme i alata).
cuj da studenti ciste fabriku kojoj je vlasnik neki turcin ili kuvajcanin
Da i da su radnici neki tamo Bosanci i da da ta fabrika placa porez koji ce se onda utrositi na neku bolnicu, skolu ili cestu (dobro mozda utrositi na to). Ili da se sve to ostavi, pa da Turcin ili Kuvajcanin odu na neko drugo mjesto?
Sta je sa studentima iz Mostara!!!!???? Kao i sa banjalucki studentima, zabranjeno da se angazuju!!!! Zabranili Dodik i Covic!!!!!!!!!!
Nece nikad biti kao mi Sarajlije Iako nas drzava mrzi, cisto jer smo iz Sarajeva, Sarajlije i sarajevski studenti su prvi koji uvijek pomazu!
Iako nas drzava mrzi, cisto jer smo iz Sarajeva, Sarajlije i sarajevski studenti su prvi koji uvijek pomazu! ------------------------------------ Vjeruj mi, jos prije rata ste vi Sarajevancu sve ucinili da vas mrzi ostatak Bosne. Sjecam se skijanja na Jahorini, svi u redu cekaju na zicu, a Sarajevanci masovno preko reda. Hajde dobro covjek pomisli, na njihovom terenu pa su bahati, odes na Vlasic, bilo neko republicko takmicenje, Zenicani, Banjalucani, Splicani u redovima cekaju strpljivo na zicu, Sarajevanci preko reda? To je jos bilo prije rata i ekipa Sarajevanaca je bila multikulti, da ne bude zabune. Doduse ni Beogradjani i Zagrebcani nisu nista drugciji u svojim zemljama.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sta je sa Banjaluckim studentima!???!!!!! Ne zele da protestuju protiv Dodika i njegove vlasti! Ne zele da ukazu na katastrofalnu situaciju u RS! Ne zele da pomognu poplavljena podrucja! Tugo moja, kakva drustvena avangarda i nosioci buducnosti. Vazno je da se ulizuje vlasti! Studenti, otvorite ocie, vidite li tko vas vodi?????????
Daj ba ne seri, da si iole upućeniji, znao bi da su banjalučki studenti išli u Doboj i još neke gradove... Koliko ste iskompleksirani tim yebenim Dodikom i RS-om...
Hahaha maksuz sam dao ovakav komentar kao da "branim" ove spomenute, čisto da vidim koliku ću podršku dobiti... Bošnjak sam i iz Federacije sam. Gle dislajkova hahaha E moj narode, gadiš mi se, samo sam iznio činjenice: Banjalučki studenti su fakat išli pomagati u druge gradove.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je za svaku pohvalu. Maske treba imati i cuvati se od mina, dezinfikovati ruke alkoholom prije jela. Sto se tice humanitarne tesko je procijeniti kome je ona najpotrebnija. Vjerovatno onima koji nemogu ni otici sami do mjesta gdje se pomoc dijeli. Ti su stari bez dijece, bolesni, psihicki bolesnici. Znaci kao i u ratu,oni koji najvise kukaju se obicno snadju sami prilikom prezivljavanja.
NIJE DOVOLJNO, MALO, IDEMO VRIJEDNI STUDENTI TUZLE, ZENICE, MOSTARA, BIHACA, SVI SE UKLJUCITE I TO MASOVNO. POTREBNA JE OPCA MOBILIZACIJA CIVILNE ZASTITE U FBIH, POTREBNA JE OPCA MOBILIZACIJA VLASTI U FBIH, POTREBNA JE OGROMNA POMOC DIJASPORE I INOSTRANSTVA I DA SE SVE TO OSTVARI NA NAJBOLJI MOGUCI NACIN, OPET CE BITI DIJELOVA KOJI CE BITI JAKO SJEBANI. ONO STO JE POTREBNO SAD ODMAH, RAZGOVARATI SA EU DA SE NAPRAVI MODERNA DEPONIJA SMECA SA FABRIKOM ZA PRERADU SMECA PO UZORU NA ONU U STUTGARTU, JER CE SMECA BITI MORE, GDJE GOD SE ODLOZI, IZAZVATI CE EKOLOSKU KATASTROFU. SVO TO SMECE SE TREBA RAZVRSTATI, PRERADITI I UNISTITI.
Mi se organizovali iz Tuzle da idemo danas u maglaj da čistimo i sinoć nam dolazi obavijest da je put otkazan zato što nismo dobili odobrenje od Civilne zaštite.
Mi se organizovali iz Tuzle da idemo danas u maglaj da čistimo i sinoć nam dolazi obavijest da je put otkazan zato što nismo dobili odobrenje od Civilne zaštite. ----------------------------------- Bilo bi dobro da se naprave oglasi za pomoc gdje je potrebna, gdje bi se organizovano islo na pomaganju ciscenja kuca.
juče sam bio u Maglaju i mogu reći kroz razgovor s ljudima da zaista pomoć koja dolazi u taj grad ne završava u pravim rukama niko mi nije rekao pozitivnu priču oko hrane i izvjesnog SPAHIĆA, druga stvar u toj svoj tuzi i žalosti zaustavlja nas neki KAO kordinator i usmjerava na čišćenje jedne kuće koja na kraju je u vlasništvu jednog poznatog sugrađanina koji zna tog kordinatora i naravno mi dolazimo i vidimo kuća očišćena , ima smeća u dvorištu ajde kada smo već došli što da ne očistimo to tek nakon te kuće smo vidjeli da je bezbroj ljudi koji su sami i niko im ne pomaže jer oni ne znaju te KORDINATORE koji usmjeravaju volontere na čišćenje kuća svojih prijatelja , poznatih ljudi i sl.sljedeća kuća koju smo čistili je bila po našoj volji, ali prema informacijama od građana Maglaja u predjelu gdje se nalazi NATRON nalazi se bezbroj starih ljudi koji su sami i niko im ne pomaže, mi nažalost nismo imali priliku otići i pomoći tim ljudima, nadam se nekom drugom prillikom možda već sutra
ima tuga ime, ulicu i broj- bih, nedodjija bb, pp 0000