Generalni štrajk
0
Vozovi u FBiH jutros ne voze
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve su ovo lijencine sto starjkuju. Prico\' mi je deda a njemu njegov da su oni nekad vozili voz kod shavbe, tegljili ga poput volova ali se nije smjelo stat. Eh nema zaebancije, nema fraj kod shvabe. Pjevali su pjesme tamo daleko i sve islo ko po shvajne loju. Ja bi opet ako treba tegljio ko vo.
@commi >ne zove se onaj blento uzalud narcis = samoljubiv ti sve znas sta valja, jebbala ti juga mater.
ko ce nadoknadit karte koje su nam naplatili u HŽ-u.pameti jbt naplacuju karte do 16:20 i kazu onda nema voza ploce-sarajevo sada ce doci autobusi.nisu karte nikom pregledali..ali naplatit ce oni jos ovim nasim strajkacima
ZFBH SE NEFINANSIRAJU IZ BUDZETA ZA SVE ONE KOJI NEZNAJU. uCESCE DRZAVE U FINANSIRANJU BUDZETA JE TEK NEKIH 13%. zATRO OVI KOJI GOVORE DA RADE ZA ZELJEZNICU SU PAMETNJAKOVICI KOJI HOCE RECI DA SU SAMO ONI RADNICI. DNEVNI PREVOZ U TERETNOM SAOBRACAJU ZFBH PRAVE OKO 30 000 TONA. AL POLAKO KADA STANU JEDNO IZVJESNO VRIJEME PA KAD OSJETE TERMOELEKTRANA, RUDNICI, ELEKTROPRIVREDA I OSTALI IZ ENERGETSKOG SEKTORA ONDA CEMO VIDJETI STA ZELJEZNICA RADI. GLUPIMI NEUPUCENIM POPUT OVE GORE GOSPODJE JA BIH ZABRANIO KOMENTIRATI.
samo onaj koji se vozi vozom/vlakom ima pravo da piše....
Štrajk DA. Ali ne zbog radnika koji na stanici prime trideset putnika a kada dođu na odredište donesu novac od 5 do 6 prodatih karata.Mašinovođe su budale koje zarađuju honorar svojim kolegama kondukterima.Ali da nije nekom stalo da željeznice propadnu sigurno se nebi dopuštao toliki javašluk.Na slićan naćin su uništene i mnoge druge firme.Pusti da svako krade pa ćemo gospodski pod stečaj.
Sve je isto kao u doba komunizma. JEDAN STVARNO RADI, a najmanje dvojica ne rade ništa- i ovaj što stvarno radi- zarađuje platu tim neradnicima. Tako je isto i u želj.Federacije. Toga nema kod privatnika, to samo ima u takozvanim državnim firmama koji otimaju pare od nas građana.
Aveti socijalizma jos uvijek su u vasim genima. Podpadate pod njihov uticaj i eto sta se desava. Danas je vrijeme kapitalizma za koji smo se tako zdusno borili i krv proljevali. Radnicka prava su izumrla kategorija, kao pravni subjekt vise ne postoji. Postoji samo izrabljivanje radi ostvarenja sto veceg prihoda za onoga ko je pametno investirao u bilo koju djelatnost. Vi radnisci i seljaci stvarno neznate ili bi piskili ili bi kakili. Odlucite se vise. DOLE NAROD!
Pa zna se ko je taj- odnosno ta koja drži konce: izvesna SVETLANA
Naši željezničari nemaju plate, jer se upošljavaju osobe koje nemaju nikakvog posla i ništa ne rade, zapošljavaju se po rodbinskim linijama, čitave porodice rade u želj.federacije. Ti koje zapošljavaju preko veze, samo dolaze na posao i samo troše a primaju plate, a ništa, ništa ne rade.A oni koji stvarno rade ispaštaju. Nemoćan je taj Džumhur,jer neko drugi u željeznicama vodi politiku i ima konce u svojim rukama.
Ma stipu Vernesa. Divi ovih debelih guzova na ovoj prugastoj. Džaba joj uzdužne ćize. Ona misli da će nas optičkom varkom zavarat\' da ne vidimo kolika je.
Baš Vernes ima produhovljenu facu.
Prinče Eugene, zezno si se u mom slučaju. Ja sam samostalan i ne izdržavaju me roditelji koji su u penziji. Imam posao, firmu i puuuuno para pa se mogu izležavati po cijeli dan da ništa ne radim.
Ja sam roditelj koji rintači i kojoj kasni plata....toliko o tome... Istovremeno imam rodicu, kuma, prijatelja koji rade na željeznici i zezaju se po cijeli dan. Zašto ne štrajkuju protiv opstruiranja rada željeznice od strane bh političara. Jer uvijek sam se pitala od čega isplaćuju platu, a isplaćivali su je od povakvih kao ja, koji punimo budžet, radeći po 12 sati dnevno (imam više škole a manju platu od te moje rodice, koja \"malo ide na posao\", tek da se vodi da radi. Znači za štrajk, ali za drugim povodom, koji će onda riješiti i njihov problem pa će platu moći ZARADITI a ne dobiti iz budžeta koju sirotinja puni.
Koliko je samo retarda na ovom portalu,vidi se po vasim komentarima.Da bog da i vi isli na posao pa cekali platu po godinu.Lako je pametovati dok vasi retardi od roditelja dizu kredite i rintace za vas a vi kahvenisete po cijeli dan.