BiH
75

Vozilo E-transformer stiže u Sarajevo

FENA
Udruženje građana Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) u partnerstvu sa operaterom sistema za upravljanje otpadnom elektroničkom i električnom (EE) opremom na teritoriji BiH organizira dovoženje multimedijalnog edukativnog vozila "E-transformer".

E-transformer se od "običnog" vozila transformiše u učionicu o upravljanja EE otpadom.

Cilj projekta je privući pažnju javnosti na obavezu odvojenog odlaganja elektroničkog i električnog otpada i povećati svijest građana o opasnostima nestručnog rukovanja i odlaganja otpada za zdravlje ljudi i okoliš, te educirati stanovništvo o uspostavljenom sistemu za prikupljanje otpada, odlaganje i recikliranje.

Projekt sufinansira Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH u okviru projekta "Akcija za prikupljanje elektroničkog i električnog otpada - pokreni se, opameti se".

Za građane Sarajeva ovo vozilo bit će postavljeno na lokacijama Osnovne škole "Osman Nuri Hadžić", City Centra i Ljetne pozornice kod Zemaljskog muzeja od 4. do 8. maja, saopćili su organizatori.