BiH
0

Vozači GRAS-a odustali od štrajka

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Samostalni sindikat vozača GRAS-a odustao je od najavljenog štrajka koji se trebao održati 31.12.2009. godine nakon što je Vlada KS ispoštovala dio zahtjeva upućenih od strane Sindikata i dala čvrste garancije da će ostali zahtjevi biti ispoštovani početkom naredne godine usvajanjem budžeta za 2010. godinu.

"Poštujući pravo svih uposlenih da novogodišnje praznike provedu u krugu svojih porodica, kao i svih građana KS, a pogotovo korisnika naših usluga koje ne mislimo maltretirati štrajkom i blokadom saobraćaja. Ono što Vam želimo obećati za iduću godinu je to da ćemo voditi bespoštednu borbu za očuvanje našeg preduzeća nad kojim su se nadvili crni oblavi koje su proizveli kako unutrašnji mešetari iz preduzeća za hatar sitničavih interesa tako i kriminogene političke skupine koje po svaku cijenu žele doći do svog plijena, a nas i naše porodice dovesti na prosjački štap", stoji u saopćenju za javnost Samostalnog sindikata vozača GRAS-a.

Oni su zamolili sve uposlenike da ne nasjedaju na kojekakve dezimformacije po pitanju moguće privatizacije, regresa, otpuštanja radnika i drugih priča koje se svjesno plasiraju među radnike da bi se stvorila loša atmosfera u preduzeću.