BiH
726

Volonteri Pomozi.ba sutra besplatno dijele zaštitne maske u Sarajevu

Piše: M. N.
Elvir Karalić, Pomozi.ba
Elvir Karalić, Pomozi.ba
Visoka zagađenost zraka traje već nekoliko dana u glavnom gradu BiH, a izzdravstvenih ustanova preporučuje da se koriste zaštitne maske kojih trenutno u JU Apoteke Sarajevo nema. Volonteri Pomozi.ba odlučili su pomoći sugrađanima i od srijede besplatno dijeliti zaštitne maske.

Maske će se dijeliti svaki dan ispred BBI centra i Holiday Marketa od 12 do 15 sati, te u "Radnji dobre volje", ulica Fetaha Bećirbegoviča 8 na Čengić vili, od 9 do 19 sati.

"Pomozi.ba će u narednim danima maske besplatno dijeliti i moći ćete uzeti i više komada kako za sebe tako i za svoje članove porodice, ali nemojte da ih uzmemo i onda samo ostavimo u torbi, dajte da ih koristimo jer nam koliko-toliko mogu pomoći. Naravno, ove nas maske ne mogu u potpunosti zaštiti ali sigurno je dosta bolje da hodamo sa bilo kakvom maskom nego u potpunosti nezaštićeni", kazao je Elvir Karalić iz udruženja Pomozi.ba.

Visoka zagađenost zraka zabilježena je i u Tuzli, Zenici i Kaknju. Svim građanima se preporučuje da smanje boravak na otvorenom, ne treba provjetravati prostorije, ne treba se izlagati fizičkom naporu, a savjetuje se, po mogućnosti, odlazak na okolne planine.