Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Edin Smajić je klasični demagog i to vrlo elokventan. Kad ga slušaš rekao bi ovaj zna i može sve. On samo radi za sebe i za uzak krug SDA članova. Ovako su hajrovali dosadašnji načelnici općine Vogošća: Edin Smajić > slastičarna Park u Vogošći Asim Sarajlić > u sve i jednoj zgradi koju su gradili Murai Komerc, Unimo-HM i Drvopromet ima po jedan stan? Muhamed Kozadra > stambeno poslovni objekat u najstrožijem centru Vogošće (poslovni prostor iznajmio Raiffeisen banci) Je li to ta SDA za koju njeni članovi i simpatizeri tvrde da će BAŠ SAD na izborima 7. oktobra osvojiti glasove građana Vogošće?! Da nije sramotno bilo bi žalosno!
vid selme hahahahahahahahahahhahahaha
Dani br. 193, 16. februar 2001. - Mućka među kolačima (nastavak 2) U to vrijeme je i Ustavni sud FBiH, 28. marta 2000. godine, donio rješenje o prestanku prodaje poslovnih prostora po članu 29. Zakona o privatizaciji preduzeća. No, uprkos toj odluci, Kantonalna agencija je 14. 6. 2000. čak napravila i kupoprodajni ugovor sa \"pobjednikom\" tendera, nakon čega je Općinsko vijeće Vogošća tužilo sarajevsku Kantonalnu agenciju. Danas je slastičarna \"Park\" još uvijek u vlasništvu Nazifa i Jasmina Smajića, no oni ni otprilike ne znaju kakva sudbina čeka to \"slatko carstvo\".
Dani br. 193, 16. februar 2001. - Mućka među kolačima (nastavak) No, u kriterijima koji su raspisani za učesnike tendera izostavljen je onaj koji govori da će se bodovati prethodno ulaganje u osposobljavanje prostora, a koji inače nosi 28 posto od ukupnog broja bodova tendera. Tako je na tenderu pobijedio kupac koji ni marku nije uložio u pomenuti prostor i čija je novčana ponuda premašivala ponudu Smajića za tek 11.000 maraka. Nakon toga je Općina Vogošća Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Sarajevo i Ministarstvu pravde dala do znanja da su sproveli nepravičnu privatizaciju i to ne samo kod ovog, već kod još jednog tendera, u općini Vogošća. Traženo je poništenje oba tendera, odnosno njihovo ponavljanje, ali sa dodavanjem kriterija koji uvažava \"prethodno ulaganje radi osposobljavanja prostora osnovnoj funkciji\".
Dani br. 193, 16. februar 2001. - Mućka među kolačima Mada se Agencija za privatizaciju Kantona Sarajevo voli pohvaliti činjenicom kako je sve prodaje općinskih poslovnih prostora u maloj privatizaciji, osim jednog, obavila metodom tendera i tako osigurala pravičnu kupnju, ipak je ona sprovedena uz puno nepravilnosti. Slučaj prodaje slastičarne \"Park\" u Vogošći to dokazuje. Njeni vlasnici Nazif i Jasmin Smajić, prvi stopostotni invalid, a drugi demobilisani pripadnik ABiH, 1998. godine su od Komisije za dodjelu poslovnih prostora Općine Vogošća dobili na korištenje prostorije sadašnje slastičarne. Od tada do danas u adaptaciju su uložili 25.000 DEM, a kirija koju su mjesečno plaćali iznosila je 690 DEM. U februaru prošle godine KAP Sarajevo raspisala je tender za prodaju ovog prostora, na koju su se prijavili i Smajići.
Tražimo da nam načelnik općine Vogošća Edin Smajić objasni svoju ulogu u sumnjivoj privatizaciji poslovnog prostora u kojem se nalazi slastičarna Park u Vogošći!