BiH
0

Vlaisavljević: Pod istim krovom 52 direktora srednjih škola

FENA
Centar za kulturu dijaloga uz podršku britanske ambasade u BiH organizirao je danas u Vogošći okrugli sto „Status debate kritičkog i logičkog mišljenja o srednjim školama“, uz učešće 52 direktora srednjih škola s područja BiH.

Direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević smatra da je ova tema toliko značajna da je potrebna cijeloj BiH, a ne samo školama.

Učešće velikog broja direktora srednjih škola na ovom okruglom stolu, smatra Vlaisavljević, dokaz je da bi debata trebalo da polako zauzme odgovarajuće mjesto u BiH.

"Puno se koristi riječ debata, ali to ne znači formalizirana rasprava. S direktorima želimo postaviti debatu u školama zajedno s odgovarajućim preporukama i na odgovarajućem mjestu, kako bismo smo za mjesec dana organizirali okrugli sto na ovu tema s predstavnicima ministarstava obrazovanja i dogovorili odgovarajuću viziju budućnosti" kaže Vlaisavljević.

Naglasila je da učešće 52 direktora pokazuje da se može sjediti zajedno pod istim krovom, u istim klupama.

"Pitanje je volje i ne sijanja mržnje riječima nego sijanja volje i tolerancije među ljudima. Čini mi se da ponekad previdimo činjenicu da više sijemo riječi netolerancije i mržnje, braneći sami sebe od drugih, nego čineći sve da odbranimo druge od nas samih“, naglasila je Vlaisavljević.