Upravni odbor
0

Vladimir Bilić novi direktor BHT1

Sarajevo-x.com
Menadžment BHRT-a, u skladu sa internim zakonskim aktima, na mjesto direktora BHT1 imenovao je Vladimira Bilića, saopšteno je iz ove TV kuće.

Dugododišnji novinar, urednik i medijski menadžer Vladimir Bilić rođen je 27. aprila 1953. godine u Sarajevu. U toku svoje bogate profesionalne biografije bio je novinar/urednik Radija "202", rukovodilac centra FAMOS, zamjenik urednika programa i urednika emisije "SA 3" na TV SA, glavni i odgovorni urednik i član Poslovodnog odbora TV Sarajevo (TV BiH), glavni i odgovorni urednik Radio postaje "Vrh Bosna", generalni direktor i član prijelazne Uprave RTV FBiH, direktor Vijesti TV OBN, direktor programa TV OBN, direktor produkcije Netra-RSG, direktor programa Federalne televizije.

Uz to imao je i dodatne profesionalne angažmane kao dopisnik Radija France International, Voice of America, član nezavisne komisije za medije IMC, te predavač u novinarskoj školi "Media plan".

Na prijedlog menadžmenta BHRT-a, Upravni odbor BHRT-a dao je saglasnost za imenovanje Vladimira Bilića, nakon što je dosadašnji direktor BHT1, Milenko Vočkić podnio neopozivu ostvaku.