BiH
0

Vlada RS o koncesijama za izgradnju autoputeva

SRNA
Vlada Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra prijedloge odluka o raspisivanju javnog poziva za dodjelu koncesije za projektovanje, izgradnju, finansiranje, korišćenje i održavanje autoputa Banja Luka - Prnjavor i Doboj - Vukosavlje, kao i autoputa Glamočani - Banja Luka - Mrkonjić Grad - Mlinište - granica sa FBiH.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlog uredbe o podsticajima za zapošljavanje nezaposlenih lica u RS, te prijedlog odluke o uslovima i kriterijumima za dodjelu dijela sredstava po osnovu subvencija za podsticaj izvoza privrednim subjektima koji ostvaruju izvoz, a pogođeni su prirodnim nepogodama ili drugim izuzetnim događajima.

Bit će razmatran i prijedlog akontativne isplate novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama, u iznosu od 1.116.666 KM, te prijedlog odluke o prenosu prava trajnog korištenja na ostaloj pokretnoj vojnoj imovini  koja je u vlasništvu Vlade RS na Ministarstvo unutrašnjih poslova RS. 

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva RS sa pravnom tekovinom Evropske unije i pravnima aktima Vijeća Evrope. 

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o prijedlogu Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske za stvaranje uslova za otvaranje pravoslavne gimnazije u Bijeljini. 

Predviđeno je i razmatranje kriterijumima za određivanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima i nacrta zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova. 

Sjednica počinje u 8.30 sati. Konferencija za novinare predviđena je za 10.30 sati u Vladinom Pres-centru.