BiH
0

Vlada RS će dostaviti dokumetaciju Tužilaštvu BiH

FENA
Vlada Republike Srpske potvrdila je da će Tužilaštvu BiH dostaviti svu traženu dokumetaciju koja je neophodna u vezi sa istragama koje se vode u tom tužilaštvu.

Iz entitetske Vlade je večeras saopćeno da je Tužilaštvo BiH jučer dostavilo na adrese pojedinih ministarstava u Vladi zahtjev za dostavu određene dokumentacije.

„Cijeneći da su time ispunjene potrebne pretpostavke, Vlada RS-a će Tužilaštvu BiH dostaviti tražene dokumente“, kaže se u saopćenju, ali se ne precizira o kojim se zahtjevima radi i od kojih se ministarstva traže dokumenti.

Radi posjećenja, Vlada je ranije dala instrukcije Poreznoj upravi RS-a i drugim institucijama RS-a da SIPA-i i Tužilaštvu BiH ne dostavljaju kopije poreznih prijava za dva preduzeća: d.o.o Integral inženjering, Laktaši, i d.o.o Integra inženjering, Banja Luka, a takođe su zadržane i porezne prijave Vlade RS-a i nekoliko ministarstava.

Nedavno je i premijer RS-a MIlorad Dodik rekao da SIPA može izuzeti dokumenta tek nakon potrenog naloga od strane Tužilaštva BiH.