Bez ministara SDA
0

Vlada KS usvojila izjašnjenje na akt ministarstva finansija

FENA
Vlada Kantona Sarajevo je danas, sa sedam glasova za, a bez prisustva ministara Stranke demokratske akcije koji su odbili da prisustvuju činu glasanja, usvojila izjašnjenje na akt Ministarstva finansija od 26. februara u kojem su precizirane i obrazložene preraspoređene pozicije iz ranije utvrđenog Nacrta budžeta KS za ovu godinu.

Usvajanjem ovog izjašnjenja Vlada Kantona Sarajevo je još jednom naložila Ministarstvu finansija Kantona, u skladu s preciziranim i obrazloženim preraspoređenim pozicijama, unese izmjene u konačnu verziju Nacrta budžeta te da ga takvog proslijedi premijeru Kantona Sarajevo kako bi se spomenuti akt što hitnije uputio u zakonom propisanu skupštinsku proceduru.

Na današnjem zasjedanju ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo predložio je i da se „Vlada KS u kompletnom sazivu vrati na regularnu i zakonom propisanu proceduru utvrđivanja Nacrta budžeta KS za 2010. godinu“, što većina, tačnije sedam članova Vlade Kantona, nije prihvatila, te je takav prijedlog odbijen s obrazloženjem da je Nacrt budžeta za ovu godinu usvojen 22. februara ove godine.

Čitavom toku današnje sjednice, preciznije do čina glasanja o izjašnjenju, prisustvovali su svi članovi Vlade KS, osim ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Abida Jusića, saopćeno je iz pres službe Kantona.