Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu džaba četnici igrali oko Sarajeva, vrijedi neprocjenljivo.
Banja Luka Broj stanovnika: 200.000 Budzet: oko 300 miliona KM Sarajevo Broj stanovnika: 440.000 Budzet: 1 milijardu KM skupa sa 9 opcina Budzeti po glavi stanovnika: Region Banja Luka: 1500 KM Region Sarajevo: 2272 KM
Sarajevo: +51,46 % vise nego Banja Luka --> to se ogleda i u standardu gradjana Sarajeva i Banja Luke.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tehnička vlada ne može predlagati proračun, već samo privremeno financiranje
Je li se plenum izjasnio o budžetu i koliko su oni tu dobri...
Da je Republika Srpska dobro uređen sistem, koji funkcioniše i bez 800 miliona, koliko se potroši u samo jednom kantonu u Federaciji, je dokaz potrebe za ukidanjem kantona.
Da su kantoni suvišni i da opterećuju budžet, to je tačno i podržavam. Ali RS je daleko od uređenog i efikasnog sistema. Nemojte se zavaravati.
Iz izjave bivšeg Premijera KS, Mujezinovića, da kanton ima budžet kao cijela RS, danas se može zaključiti o efikasnosti i uređenosti sistema.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
"kapitalne transfere i izdatke 80.622.800 KM" ? Je li ovo znaci da ce kanton u 2014. investirati 80.622.800 KM u infrastrukturne i druge kapitalne projekte? Budzet od gotovo 800 miliona KM je odlicna vijest. Znaci da se nasa ekonomija, ma kakva da je, ipak znatno oporavila. Budzet 2009. godine je bio za gotov 130 miliona KM manji...
Prikrivena inflacija. Cijena energenata i hrane u 2009. godini su takođe bili znatno niži nego sada.
Da, Ali ne 20% ...