BiH
0

Vlada KS osudila blokadu glavnih saobraćajnica u Sarajevu

Klix.ba
Vlada KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Kantona Sarajevo u ostavci održala je večeras 24. vanrednu sjednicu na kojoj je osudila blokadu glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu "kojom se građanima Kantona Sarajevo onemogućava sloboda kretanja i ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode“, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.

"Članovi Vlade naglasili su da se navedenom blokadom privrednim subjektima Kantona Sarajevo nanosi enormna materijalna šteta zbog onemogućavanja njihovog svakodnevnog poslovanja“ , navodi se u saopćenju.

Na sjednici je data puna podrška Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u provedbi zakonom predviđenih mjera i aktivnosti, a vezanih za deblokadu glavnih saobraćajnica u gradu Sarajevu koje su blokirane od strane pojedinih fizičkih lica i motornih vozila sa oznakama taxi prijevoza, kako bi se uspostavilo i obezbjedilo normalno odvijanje i funkcionisanje saobraćaja.

“Vlada KS također zahtijeva i od pravosudnih organa - tužilaštva i sudova hitnu provedbu zakona na osiguranju života građana i njihove imovine”, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.