BiH
0

Vlada FBiH zadužila Ministarstvo finansija da doradi zakonsko rješenje o igrama na sreću

SRNA
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru zadužila federalno Ministarstvo finansija da doradi tekst Prednacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću koji je bio dostavljen Vladi FBiH na razmatranje 21. aprila ove godine.

Ministarstvo finansija FBiH će u roku od 14 dana sačiniti i Vladi dostaviti novi i sveobuhvatniji tekst prednacrta zakona, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Federalna Vlada je prihvatila informaciju o stanju u zdravstvu u FBiH, koju će će proslijediti Domu naroda Parlamenta FBiH, kao temelj za održavanje tematske sjednice posvećene ovom pitanju, zakazane za 30. jun.

Danas je razmatran Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u FBiH za 2015. godinu u kojem je navedeno da je ona iznosila ukupno 174.953.838 KM ili 89,45 miliona eura.

Članovi Vlade FBiH upoznati su o pregovorima za donošenje novih granskih kolektivnih ugovora. Vlada je također prihvatila protokol za vođenje pregovora za zaključivanje granskog kolektivnog ugovora sa Sindikatom zdravstva.

Na današnjoj sjednici data je saglasnost na Sporazum između Razvojnog programa UN (UNDP) i federalnog Ministarstva razvoja o provođenju Projekta lokalnog integrisanog razvoja, kao i o Programu ruralnog razvoja FBiH za period 2016.-2020. godina, čiji je cilj otklanjanje slabosti koje poljoprivrednim proizvođačima onemogućavaju da budu konkurentni na domaćem i inostranom tržištu.

Za realizaciju ove odluke u budžetu FBiH za 2016. godinu je osigurano milion KM, dok je 400.000 KM učešće UNDP-a.