Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Katastrofa...ovo je grozna situacija koja je snasla nasu zemlju u vec postojecoj bjedi i jadu..Sad moramo biti humani i jednistveni vise nego ikad,da se izborimo sa ovom teskom situacijom...
Kako god okrenemo ovo nas je dobro i dobro ce nas jos unakaziti, jer stete su ogromne, cifre ce biti da ce nas glava boliti. Kako poceti sa obnovom nego zajedno, moramo biti jedinstveni da izadjemo iz ovog haosa, moramo ucestvovati i stvarati radne akcije, pa kada seJugoslavija tako napravila, BiH bi se tako lakse,ali samo jedinstvo je potrebno jer vise tako mozemo uraditi, a sa nasim jedinstvom gube samo oni koji su nas do sada zavadjali!
Uvijek po bijedi, a nismo bolje ni zasluzili, iskreno !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Procjene šteta moraju biti jako ozbiljne, vrlo precizne sa specifikacijom i iznosima .... Stručne službe koje sačinajvaju izvještaje i oni koji to potpisuju moraju biti upozoreni i na krivičnu odgovornost. Krene li se u odokativne procjene, lupanje cifara, pretjerivanje u cilju namirenja dubioza i manjkova, da se izvuče što više, stvoriće se vrlo loša situacija da će i raspoređivanje pomoći biti paušalno odokativno i na "lijepe oči". Kod nas se ustalilo "traži 5 da dobiješ 2", ali treba imati na umu da su mogućnosti društva i međunarodne zajedice vrlo ograničene. Čvrsta kontrola, transparentnost jedino mogu osigurati da raspored pomoći bude pravedniji.
Federacija ce sanirati stetu od 27 miliona KM i to cemo svi moci viditi ubrzo, a takodje cekamo vijest o tome koliko ce brojne organizacije ala Batkova ucestvovati u sanaciji ovih puteva koji zivot znace. Doduse ne snam zna li se uopste kome su gradjani masovno uplacivali novac proteklih dana.
Lijanoviči duguju 70 mil.km poreza.Eto love za napačene.Ili plati ili mu sve konfiskovati i prodati.
...pa dobro opet je to sitnica prema ciframa koje su izgubljene recimo KUPOVINOM TALGO VOZOVA :-))) sta je 27 miliona...sitnica...:-D
Ovo je samo pocetak procjena , koliko nas jos sljeduje ! Svaka cast vladi FBIH koja radi na saniranju steta i transparetnosti uplata pomoci !
Kako poceti sa obnovom nego zajedno, moramo biti jedinstveni da izadjemo iz ovog haosa. Zaista se Vlada zalaze i trudi se koliko god moze, i mogu iskreno reci da nisam prije mislio da su ovako pozitivni, oni rade svoje, a sada sto postoje oni koji ce prokometarisati njihov rad, neko negativno neko pozitivno, ali opet kada se svesagleda da pozitivno rade i da sezalazu da sesto vise problema rijesi a ne da sesto vise problema stvara kao sto je bilo u ovih18 godina prijasnjih vlada!
KAKVA ŠUPLJA PRIČA, PA KOGA VI LAŽETE LJIGAVI POLTRONČIĆI?! Najniži oblik ljudskog bića - poltron.
Odavno nije bila neka vijest o nesposobnoj Vladi, pa da se plaćenici i poltroni raspišu o Vladi, naravno, sve u superlativima.
Kako god okrenemo Kako god okrenemo ovo nas je dobro i dobro ce nas jos unakaziti, jer stete su ogromne, cifre ce biti da ce nas glava boliti. Kako poceti sa obnovom nego zajedno, moramo biti jedinstveni da izadjemo iz ovog haosa, moramo ucestvovati i stvarati radne akcije, pa kada seJugoslavija tako napravila, BiH bi se tako lakse,ali samo jedinstvo je potrebno jer vise tako mozemo uraditi, a sa nasim jedinstvom gube samo oni koji su nas do sada zavadjali!katastrofa
Ovo je najnesposbnija i najgora federalna vlada koja je ikad postojala. Bagro jedna ukrali ste 36 miliona od gradjana zaustavljate pomoc na granici, i dajte bjednih 1000km ja ti niksicu klosaru jedan komunsicki.
O cemu ti pricas matere ti, kakve kradje vise i ko je ukrao, pa to je vise smjesno pricati i pisati sto ti sada pises, kakvih 36 miliona, o cemu ti, misli svojom glavom budalo glupa, ono sto ti se servira u tu glavu ti pises!
Valja nam i ovo prevazici, nema nam druge.
Inače, šta će biti ako ovo ne prevaziđemo? Kakvi naivni populistički komentari...
Uzas, podrzavam ovu vladu koja je cak i ovo mora rjesavati u svom mandatu!
pozdravljam ti ja mamu koja mi sjedi na kurcu placeniku SDPov futavi...ukrali ste 36 miliona nista niste uradili na prevenciji od poplava i sada nesto pozdravljam ovu vladu...usha bagro jedna
Amare, svake sekunde u toku 20 godina SDA i HDZ ukradu 500 000 maraka. Koliko je SDA krala za 20 godina, a koliko je HDZ za tih 20 godina, ako SDA uzima 2/3 od ukupnog iznosa sto se ukrao?
Baksuzan smo mi narod, jos nam je samo ovo falilo. Valjda ce se štete uspjeti sanirati.
Tezak udarac za nas budzet, i ovako smo u prevelikim dugovima koji su gomilaju tolike godine pa nas sada i ovo snadje.
Najbitnije je da se na sve načine pomogne ugroženima i da se svi na svim nivoima angažuju po tom pitanju!
Katastrofa... jos ovo nisu konacne procjene...
vise ces nas ove njihove sjednice kostati nego,pricinjena steta :) ne racunajuci ono sto ce sve pokrasti....