Općina Novi Grad
8

Vježba, pjesma i druženje: Više od 700 penzionera uživalo u izletu na Igmanu

A. P.
Za više od 700 penzionera sa područja općine Novi Grad Sarajevo danas je organizovan izlet na sarajevsku planinu Igman.

Uz druženje i sevdalinke u izvedbi Udruženja "Saray Sevdah“ penzioneri su uživali u sunčanom danu, a za sve prisutne organizovani su i ručak, osvježenje i kafa.

Ibrahim Hota, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad, iskoristio je ovu priliku da svim prisutnim penzionerima čestita i 25. oktobar, dan Udruženja penzionera ove općine, te da iskaže zadovoljstvo načinom na koji sve ove godine imaju saradnju.

"Ovakva druženja su nam jako važna iz više razloga, ali najbitnije od svega je što je ovo uvijek dobra prilika da sretnemo stare prijatelje koje inače ne viđamo i probudimo uspomene uz smijeh i pjesmu", kazao je Hota.

Za sve one koji su imali interesovanja za laganu tjelovježbu, uz profesionalnog instruktora, penzioneri su imali priliku i raditi vježbe prilagođene upravo njihovoj životnoj dobi, ali ni šetnja šumama na svježem zraku nije izostala.

Novogradskim penzionerima se na Igmanu pridružio i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić koji je kazao kako je sretan što se ova sunčana nedjelja uspjela iskoristiti za organizaciju jednog lijepog druženja: "Drago mi je da smo uspjeli organizovati za vas danas ovo druženje. Na vašim licima i u razgovoru sa vama vidim da ste zadovoljni i to me posebno raduje. Ovo je jedan od načina na koji Općina nastoji pokazati penzionerima da se misli na njih i da sigurno ni u budućnosti neće biti zaboravljeni sa naše strane".

Općina u narednom periodu ima u planu da proširi saradnju sa penzionerima i kroz niz drugih programskih aktivnosti, naveli su u saopćenju za javnost.