BiH
0

Visoki predstavnik posadio 60. drvo u Aleji ambasadora

FENA
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz Schilling posadio je danas, u Aleji ambasadora 60. lipu-simbol mira i mirisa.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Općine Stari Grad s načelnikom Općine Mustafom Resićem na čelu koji je u Aleju ambasadora došao sa sjednice Općinskog vijeća.

"Na sjednici Općinskog vijeća usvojena je odluka kojom će Baščaršija, od sljedeće godine, biti proglašena nacionalnim spomenikom", rekao je Resić te dodao kako je današnji dan bio veoma uspješan za Općinu Stari Grad.

Visoki predstavnik je čestitajući Resiću istakao kako u BiH ima sve više pozitivnih primjera te kako se nada da će svojim savjetima doprinijeti boljoj budućnosti zemlje.

"Veoma sam sretan što sam posljednji iz OHR-a koji je posadio drvo u Aleji ambasadora. Ovo drvo simbolizira i tranziciju OHR-a u EUSR koji će nastojati da pomogne ovoj zemlji da bude svoja i da pronađe svoj identitet. Zato sam ponosan na funkciju koju obavljam i koja mi omogućava da BiH osiguram sve neophodne savjete koji će joj pomoći na tom putu", kazao je Schwarz-Schilling.

Načelnik Resić je visokom predstavniku predao i certifikat koji potvrđuje da je 60. drvo u Aleji ambasadora posadio upravo Schwarz -Schilling.