Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio sam godinu dana budzetski korisnik i vidio sam sve sta i koliko se radi. Opis posla u birou u Opstiji. Dodjes ujutru na posao i onda sjednes sa kolegama sat vremena da pijes kafu, nakon toga radis sat vremena, onda je pauza od 10 do 11 gdje pijes kafu ili jedes, vratis se i onda malo pricas sa kolegama, radis do 14h i vec se lagano spremas da napustis kancelariju a u 15h nigdje nikoga.
@Otisao sam nakon godinu dana jer bih poludio da sam ostao. Za posao koliko se radi plata je prejaka. 🤷🏻‍♂️
Ma bravo,skupio si lajkova...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
"od plate ne možemo preživjeti" by UHLJEBI, haj što je smiješno ali je i žalosno
idite u privatni sektor ako vase znanje bilo cemu sluzi .
Nikad dosta novca
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jedino rjesenje naplacivati skolarinu u osnovnim skolama 600 KM godisnje, a u srednjim 1200 KM godisnje, pa onda to podijelit prosvjetarima, omoguciti rodieljima da moze na rate npr. po 50 KM za osnovnu a za srednju po 100 KM mjesecno...
Samo ucitelji, zdravstveni radnici(dr ne brojim), policajci i vatrogasci zasluzuju. Sve ostalo hmmm
rastjerat go vna.
Pa za koga vi ovdje navijate? Za ministre sa bezobraznim platama ili ove uvehle učiteljice i policajce. Gledam ovaj jedan nastavnik u izlizanoj jakni sa roze džemperom. Danas je subota i Badnje veče i ljude je nužda natjerala da ostave slobodan dan da pokušaju izvući koju marku više za normalniji život. To nisu budžetlije nego radnici u obrazovanju, zdravstvu i policiji. Može li se bez njih?
Neka daju otkaz i zaposle se fino u neloj firmi koja je po njihovim ukusima. Nema vise para uhljebi jedni . Mora ae raaaadiiittti.
Samo idite gdje mislite da ima bolje...predlazem u realan sektor ipak ste vi radnici a to gazde znaju da cijene i negrade! Majku vam ostaplersku j..
bas nas boli neka stvar mozete li prezivitiko sto je vas bolio za nas prije 15 godina
nemojte zezati ako vam je malo dajte otkazpa privatno radite bando neradnicka
Ko god je na budjetu i strajkovo je i dobijo je povecanje plate itd. Od rudara do zdravstvenih radnika. Dovoljno je malo galame i politicari se odmah povuku vele ne daju svoje i da je najbolje da cuvaju svoje fotelje. I onda je glup bilo ko ko je na budjet a ne strajka sto nebi uzeo pare na guzove kad moze.
ne govorim o ovima, ali realno plate radnika ne bi smjele biti ispod 3000 KM !!!!!!
Radim i u školi i mislim da i jedno i drugo radim dobro....danas su se učitelji, nastavnici, profesori borili za malo dostojanstva. Podržavam ovaj način izražavanja ne slaganja sa bilo kojom vlasti. Hejteri na ovom portalu koji pišete svašta ili se ne razumijete ili ste njihovi u ćošak. Lijep pozdrav.
Gdje je predstavnik penzionera, samo prijeti nekim prosvjedima, gdje je sada, sakrio se u misju rupu? Penzioneri sa strane promatraju federalne parlamentarce, njihove uvecane plate za samo 1000km, a penzici da prezive sa parlamentarnim toplim obrokom. Za sve krivim Savez penzionera, jer na celu sjedi nesposobna osoba.
Nisam uhljeb da jesam nebih tek u 50 toj godini života dobio posao u školi. Nisam politički aktivan niti politički uhljeb. Bio sam danas na protestima, jesam al vidio sam ko nije nisu direktori škola bili ni njihovi poslušnici e to su uhljebi. Radim u realnom sektoru 20 godina i 5 u školi. Imam firmu kao dodatnu djelatnost i plaćam porez.
Sta se zalite papci vi danas odmarate a mi i sutra cak radimo pa sutimo..
Čast izuzecima koji stvarno žele da rade ili moraju jer je onaj što ih je doveo otpuhan (a često ovi prvi kad se trenira strogoća da bi se neko novi uhljebio), čitav javni sektor je produžena ruka politike, oslonac stranačkim piramidama uhljebljavanja i najodanija glasačka mašinerija. U pravilu najsigurniji posao, osjetno više plaćen nego ekvivalent u privatnom, a mnogo se manje radi. Ako su nezadovoljni neka idu gdje god hoće