Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Švedska: ..... Više od 50 posto djece iz BiH u Švedskoj ima psihičke probleme Bosna: ....Više od 90 posto djece iz BiH u BiH ima psihičke probleme
BiH: 99,9% djece ima psihičke probleme, ako više od 50% djece u savršenoj Švedskoj ima psihičke probleme... Inače, juče čitam podatak da više od 250.000 djece u BiH živi na granici siromaštva, a njih više od 170.000 je siromašno (podaci OSCE-a)
Haman svi mi iz BiH imamo neku vrstu psihičkih problema, samo nemamo razvijenu psihijatriju kao Švedska da to pretvorimo u procente.
Rat učinio svoje...
Njima samo trebaju pokusni kunici da isprobaju nove bombonice i dovidzenja/,
U Švedskoj si nenormalan ako se ne tuširaš poslije tjelesnog, poslije kojeg ideš na -10 uz vjetar. Kod nas je to ravno samoubistvu. Kad to skontaju prijave ti dijete psihologu, pa onda socijalnom radniku. Nisu Švedi baš tako pitomi kako mnogi od nas zamišljaju. Ja sam jednog morao namlatiti jer mi svaki dan krao đus iz zajedničkog frižidera u firmi. Molio sam ga bar 5 puta da se kane takvog sranja. On jest bar 10 cm veći od mene i bar 20 kg teži pa je kontao da može. Da skratim priču, na kraju sam ga našutao i čkazepi nije zucno do kraja njegove misije. Ja sam za neke u firmi bio manijak a za neke heroj jer je smrad ugnjetavo još neke. Tako neka se naša djece ne brinu samo neka uće i treniraju bilo šta a Švedi nam ga mogu popušiti kao i svi drugi "civilizovani".
Blago njima,barem ce dobiti adekvatnu pomoc,kako je peimjereno u civilizovanom drustvu.Ovdje i ratni vojni invalid bez obje noge ide na reviziju svake godine.Da stoka utvrdi da mu mozda nisu izrasle nove pa da mu ukinu crkavici od invalidnine.Djeco ostanite tamo gdje ste i nikada se vamo ne vracajte.
Hahaha,pa sreca sto niko ne ispituje psihicko stanje djece koja zive u BIH,pa bih te pitao kakvi bi rezultati bili.
Uzmite kafu ili pivu po volji i "analizirajte komentare! Bit ce jasno zasto su djeca takva!
Djeca od 5-12 god su rodjena u Svedskoj, nidje veze sa ratom, progonom ... "Ratna djeca" sad imaju od 25-30 god, i nisu budale da se igraju u pijesku :) Zato ... zdra'o Svedska !
Nek' se vrate u Bosnu :P
ovi bi i za einsteina dok je bio mali rekli da ima psihičke probleme, naravno da rat ostavlja posljedice, ali reći da 50% djece iz bih u švedskoj ima psihičke probleme, malo je previše ili psihijatrima treba posla i klijentela za prodaju lijekova.gledaj jednom emisiju o famoznom ptsp-u, koji je jako zastupljen u hrvatskoj braniteljskoj populaciji, sjećam se kad je današnji ministar branitelja matić(tada to nije bio), pitao, kako srbi iz borova sela nemaju ptsp a bili su u ratu, odgovor je bio"ma ne isplati im se".....
pa ko kad ih roditelji nerviraju...cccc...niko nece biti dobar ak se ne potrudi....
Ma nije prevod bas najbolji, fora u tom istrazivanju je da je djeci koja dolaze iz ratom zahvacenih podrucja potrebna pomoc. Zakljucak je da se psiholosko zdravlje djece obuhvacene ovim vidom strucne pomoci poboljsa vec nakon 3 terapije.
Eto ak osu djeca divljala u pijesku odmah nisu normalna ccc
BBOSANAC DA BI DOBIO SVEDSKE PAPIRE VADI SE NA BOLESNO DIJEYE.USTALJENA PRAKSA IMIGRANATA
ne ih se bas složio s ovim.....jednostavno nas mentalitet i njihov .....nebo i zemlja. dok su svedjani hladni,uljuljkani i odrasli u neo socijal društvu balkanci su još od rodjenja u tom nekom survival modu.lično sam bio svjedok da je malom svedjaninu dodijeljena terapija a dijete nista drugo do zivo- se tan sto bi naše nane kazale :-) .elem dijagnoza hiperaktivnost.krajnji rezultat 11 godišnjak stoniran .
Nije je profuckala vjeruj :) 20godina izbjeglistva je jedno veliko nista spram ostecenja koja su nanesena. Ne mora ti ni majka ni otac biti ni rodjen u bosni niti moraju biti oboljeli da bi obolio. Djeca i unucad vietnamskih veterana imaju iste probleme a kad je bilo to ima ihahaj
A to ja stalno govorim, ovdje ustvari niko nije normalan (bosnjaci, srbi, hrvati, sejdic i finci), samo je to vecina, pa nema ko da kaze i ustanovi stanje, a cim odemo negdje, van BiH, vidljivo je i ispliva. I umjesto da radimo na oporavljanu, zaglupljuju nas nasi predstavnici jos vise i vise i vise i vise i vise...........