BiH
87

Više od 250 biciklista i maratonaca krenulo iz Bihaća prema Srebrenici

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
Iz Bihaća je jutros prema Srebrenici krenulo blizu 250 biciklista i dvadeset maratonaca koji na taj način žele odati počast svim žrtvama srebreničkog genocida.

Dvanaesti biciklistički maraton Bihać - Srebrenica održava se pod motom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi", a organizira ga Klub ekstremnih sportova "Limit" iz Bihaća. Ono što je posebno interesantno je da maratonci i biciklisti, pored BiH, dolaze iz čak deset zemalja svijeta.

"Među ubijenim žrtvama srebreničkog genocida bilo je i sportista, što je potaklo sve nas koji volimo sport, prirodu i ekologiju da organiziramo ovaj maraton i time odamo počast svim nevino ubijenima", kazao je Ermin Lipović, predsjednik kluba ekstremnih sportova "Limit".

Bicikliste i maratonce na put dug više od 500 kilometara ispratio je veliki broj Bišćana te predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona i lokalnih zajednica.

Sutra iz Bihaća kreće i Peti Internacionalni moto maraton Srebrenica 2016, koji će se održati pod parolom "Da se ne zaboravi i ne ponovi", na kojem se očekuje nekoliko stotina motorista iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske i Turske.