Od 17. maja
55

Više od 200 učesnika iz cijele BiH na Balkanijadi 2017. u Tuzli

Klix.ba
Učestvuju i studenti iz doma Bjelave
Učestvuju i studenti iz doma Bjelave
Studenti iz studentskog doma Bjelave koji studiraju na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj učestvuju na Balkanijadi 2017. koju već drugu godinu zaredom organizira Unija studenata Univerziteta u Tuzli.

Blizu 40 studenta otputovalo je danas u Tuzlu, a takmičit će se u disciplinama: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji, košarka u muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj konkurenciji, stoni tenis pojedinačno u muškoj konkurenciji, šah te atletika - trkačke discipline sprint 100 metara i 400 metara u muškoj konkurenciji.

Tuzlanska Balkanijada trajat će od 17. do 19. maja, a u njoj će učestvovati blizu 200 studenata s univerziteta iz Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog i drugih gradova.

Za sve učesnike je osiguran besplatan smještaj u Hotelu Tuzla, hrana i obilazak kulturno-historijskih znamenitosti grada.

Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine doprinesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije i sl.

Prijevoz studenata Sarajevskog univerziteta osigurali su direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Stari Grad Jusuf Pušina.