Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koji ste vi kreteni pa da imalo znate historiju znali bi koliko su jevreji ucinili za ocuvanje kulture Bosne i hercegovine jeste ikada culi za sefarde? oni su vam donijeli sarajevu hagadu ako uopce znate sta je to. Ako nista imate jevrejski muzej u sarajevu pa malo razgledajte a ne ostavljati glupe komentare tipa svapski kamion ovo ono itd kreteni.
Najvecu nepravdu prema Jevrejima ucinjena je za vrijeme Kraljevine Jugoslavije. Tad je sva imovina presla u drzavno vlasnistvo a sve one zgrade od carsije duz prugom do Vjecne Vatre. Takodje ni Bosnjaci nisu postedjeni bili jer mnoge begovske porodice preko noci izgubile zemlju.
Bravo Bosnian1946, bravo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
da je vise jevreja ovdje, Sarajevo bi bilo ko London. primjer Emerik Blum
Da je u Bosni bilo ko drugi a ne ovi danas konstitutivni,cijela Bosna bi bila raj na zemlji.
Nekom SDA/SBB hadziji zinula guzica za lokacijom, istu vaku je im`o u Medzedzoj.
Čudno je da se niko nije počešao kako bi taj objekat u prijašnje stanje? Sem, ako nije, a vjerovatno jeste, zainteresovan hotelijerski lobi Izetbegović.
Ovo je sansa da Sarajevo pokaze ko je i sta je ako sacuva i renovira ovaj biser kao sjecanje na nevino stradale vlasnike vile. Na kraju krajeva jevreji BiH su bar toliko zasluzili
Kad bi se renovirale sve ove napustene zgrade i kuce i kad bi se mnoge porodice uselile, pihh :
Lijepo :)
ovo treba sanirati steta je da se rusi
Koliko samo tih dragulja ima po Sarajevu, samo sto obnavljanje koce oni kojima odgovara lokacija za gradnju staklenih monstruma. Pa pogledajte samo onu divnu kucu na uglu Trnovske i Ljubljanske. Guzonje cekaju da se srudi, ne renoviraju taj spomenik kulture, a onda ce tu napraviti parking ili hotel. Ma stvarno smo glupi. Tako namni treba!
za vrijeme YU oduzeta, i vjerovatno predana srbima, jer svoji su svoje gurali...
vi ste ljudi totalne budale,ne svi,velika vecina da.koji moronskih komentara.ako ste vi pravo lice te zemlje njoj nema povratka.
Urusiti?? Necemo (valjda) unistavati vlastito kulturno blago...
Stara dobra Rifka :) koliko sam samo puta prosao pored nje..
i klix napisao nesto pametno
U svoje vrijeme vjerotatno jedna od boljih kuca. Bas me zanima kakav je begovat ostavio beg po kojem je ulica nazvana.
@dr.baltazar 1. ne stavljaj se u mnozinu kada govoris u jednini 2. ja ne predstavljam nikoga niti branim samo vidim koliko si nepismen i kakvo razmisljanje imas ( ko dijete od 5 godina) 3. sarajevska hagada je od zivotnog znacaja kako nama tako i jevrejima, ali necemo u detalje posto nisi nikada ni cuo za sarajevsku hagadu a za ostale pojmove kao plagijat ,vjesnik , itd necu ni spominjati 4. progonili su ih iz spanije. 5. jevreji su sacuvali historiju sarajeva i to u dobrom smislu,a ti si za jevreje cuo vjerovatno samo preko dokumentaraca pa znas samo spomenuti svapski kamion i pricati u prazno 6. nacionalista si vidi ti se po stavu i na tvoje replike vise ne odgovaram,a licno bih ti preporucio da pogledas sta je sarajevska hagada i znacaj jevreja u bih lp.