BiH
0

Vijećnici danas o dodjeli "Plakete Grada Sarajeva"

FENA
Vijećnici Grada Sarajeva na sjednici najavljenoj za danas razmatrat će Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" istaknutim ličnostima i institucijama, te o dodjeli Nagrade "Graham Bamford".

Prema predloženom dnevnom redu, bit će razmatran i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Sarajevogas-Bosnalijek", te Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Rajlovac III" s Nacrtom Odluke o provođenju Regulacionog plana "Rajlovac III".

Na sjednici će biti razmatrano i nekoliko izvještaja o primjeni Odluke o upotrebi grba, imena i isticanju zastave Grada Sarajeva, o poduzetim aktivnostima i toku priprema za održavanje EYOF 2019, o aktivnostima međunarodnoj saradnji Grada Sarajeva, o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama.

Kako je najavljeno iz Službe Gradskog vijeća, pred vijećnicima će biti i informacija o pripremljenosti javnih komunalnih preduzeća Toplane, Gras, Sarajevogas, BH-Gas, Rad i drugih službi za zimski period.