BiH
0

Vijeće ministara u srijedu o spremnosti BiH za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Na dnevnom redu 36. sjednice Vijeća ministara BiH, koja je zakazana za srijedu (23. decembar), naći će se Izvještaj o spremnosti Bosne i Hercegovine za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU u skladu sa zaključkom 16. sjednice Predsjedništva BiH.

Predlagač Izvještaja je Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na sjednici će se naći i Prijedlog odluke o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije u Bosni i Hercegovini koji predlaže Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Vijeće ministara BiH raspravljati će i o Prijedlogu odluke Ministarstva civilnih poslova BiH o dodjeli državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Na dnevnom redu će se naći i Informacija o primjeni Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na izučavanje nacionalne grupe predmeta i maternjeg jezika, čiji je predlagač također Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Ministri će primiti k znanju i Informaciju Direkcije za evropske integracije o procesu prevođenja i redakture pravnih propisa Bosne i Hercegovine na engleski jezik u kontekstu predstojećih obaveza u procesu evropskih integracija.