Jedna od tačaka
30

Vijeće ministara sutra razmatra odluku o međusobnom priznavanju zamjene vozačkih dozvola s Italijom

SRNA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Vijeće ministara trebao bi sutra da razmatra Nacrt sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola.

Ova tačka dnevnog reda naći će se pred ministrima na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija u Vijeću ministara.

Na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa pred ministrima bi trebalo da se nađe prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju Komisije za kontrolu vanjskotrgovinskog prometa oružja i vojne opreme, kao i izvještaj o međunarodnoj pomoći za sektor poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja za 2022. godinu, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Prema predloženom dnevnom redu, ministri bi trebali da razmatraju i prijedloge programa rada 20 institucija Vijeća ministara.

Ministri bi, na prijedlog Ministarstva sigurnost u Vijeću ministara, trebali da razmatraju prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad osnovnim sredstvima, kao i prijedlog odluke o imenovanju predstavnika BiH u Stalnu mješovitu komisiju za sprovođenje zadataka utvrđenih sporazumima između Vijeća ministara i vlada Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Na prijedlog Ministarstva pravde ministri bi trebali da se izjasne o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o formiranju Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara, kao i o Strateškom okviru za reformu sektora pravde za period od 2023. do 2027. godine.

Direkcija za ekonomsko planiranje je na dnevni red dostavila novi tekst prijedloga srednjeročnog programa rada Vijeća ministara za period od 2024. do 2026. godine, kao i informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za 2023. godinu.