Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo RTRS-u 3 miliona a oni dužni BHRT-u 80 miliona km. Forto gnjido!!!
Sada je bitno da 3 javna emitera mogu nesmetano raditi. Ova tri emitera su proizasli iz dejtonskog sporazuma a zna se ko je sve potpisnik istog! Predpostavljam da postoje dugovi izmedju ova 3 javna emitera i to se treba rijesiti nezavisno od kontinuiranog rada! Ovakva raspodjela onemogucava pojavu duznika. Svakako da je federacija ekonomski 2-2,5 puta jaca, tako da ce kroz reklame navuci jos toliko i svakako 2-2,5 puta vise! Sve je ovo logicno! Bravo Forto! Idemo dalje!
ebo ti on mater
Pola para FTV pola RTRS, onoj televiziji koja velica zlikovce, negira genocid i koja propagira srpski svet. P.S. A 80% novca uplate Bosnjaci. Blago receno Forto je pored izdajnika i idiot
U RS se placa pretplata samo sto oni sve uzmu sebi. Cak je i veca naplata u RS nego u FD
Banda izdajnicka! 3 miona rs televiziji koja siri fasizam i sovinizam i koja duguje milione televiziji BiH. Forto sjeme ti se zatrlo!
Mini star i njegova mat e mat ika😂
daš rtrs- u 3 miliončeta laganini da ti pljuje po istoj toj državi koja im i dade pare
Odobrite i meni barem sto hiljada KM! 😂😂😂😂😂😂
Kako se pare mogu dijeliti 50-50 kad FBiH generira 70% prihoda. RTRS duguje 70 miliona pretplate za BHRT a Forto se pravi naivan. Gdje su pare za TK, puteve i privredu????
Svaka čast Forti, gdje su oni uhljupi iz SDA i DF da vide kako se radi
Naivčine balijanderi
Fino, bravo Forto. Sad fino iz voleja punim, nogom u guzicu ova dva Don Juana iz Sivog Doma što su sve ovo zakuhali preko leđa radnika!
Treba osmisliti programe, razvijati TV a ne bacati pare u bunar. BH Telecom nek razvija domaću produkciju a ne Pink itd...
Pa nije on dao 4 miliona BHRTu nego iz ta 4 miliona trebaju platiti prenose olimpijskih igara i evropskog prvenstva. A ovi drugi ne moraju ništa.
"Ovo je prvi korak. Drugi mora biti hitno imenovanje upravljačkih struktura FTV-a u Parlamentu Federacije BiH kako bismo na fer način uredili način prikupljanja RTV takse unutar Federacije BiH." Forto ti si državni ministar i ovo je državni zakon, zašto samo prikupljanje na teritoriji federacije. A pogotovo što se tu podrazumijeva da HDZ teritorije neće plaćati.
Ja mislim da se politika nikako u imenovanje upravljčkih struktura kod FTVa ne smije mješati. Inače dobijaš režimske medije kao u Hrv i Srbiji.
Sad ce repriza LZN, i vize za buducnost.
Svaki put kad prebacujem kanale i naletim na FTV ide u*rana Viza za budućnost 🤣
Sad će od ova tri milona za federaciju dva i po otići za užepljeovsku tv.
Kakva ti je logika da pola drzave placa pretplatu a druga ne,ustvari jedna trecina drzave,Hercegovci isto tako nece da placaju pretplatu.Donesite zakon ca cijelu drzavu jednak,bez obzira da li netko gleda Covicevu,Bakirovu ili Dodikovu televiziju
Bacanje novca. Ukoliko nemaju plana kako osmisliti kvalitetan program a moraju postojati, onda smanjiti broj uposlenika za više od duplo i emitovati samo informativni program. Ne mogu reći da to već ne rade ali 1000 uposlenika je puno za dvije žive emisije.