Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NAravno,logicna odluka.
"Na ovaj način Vijeće ministara BiH želi osigurati kontinuitet postpopisnog procesa u BiH, ali i omogućiti javnu konkurenciju za pozicije direktora i zamjenika direktora u Agenciji za statistiku BiH, koja je sadašnjim pravilnikom značajno ograničena, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH." nesto sto do sada nismo mogli vidjeti u nasim institucijama i svakako za pohvalu
Zdrava konkurencija donosi kvalitet, a kvalitet bolje rezultate. A ne kao do sada, upakuješ svog, provučeš kroz papire, i samo ujutro neko osvane na nekoj poziciji.
Sve treba biti uradjeno po PS-u...
Drago mi je sto se sve radi transparentno.
Gdje ima konkurencije, ima i rezultata
Tako se to radi kad zelis da Agencija odradi super posao oko popisa sto ce se automatski odraziti na kvalitet rezultata popisa a samim tim i situaciju u BIH a ne samo da stavljas podobno ljude na pozicije. Dobar potez!
tako i treba sve transparentno bez malverzacija
bas... dosta je malverzacija...
Vijece ministara koje razmislja svojim glavama... ne mogu da vjerujem, da smo i mi ovo docekali...
odlicna odluka, ne treba im sad zamjena rukovodstva u po frke oko popisa..
ovo je dobra odluka vijeca ministara !!