BiH
128

Vijeće ministara BiH danas o dodatnom zapošljavanju u Predsjedništvu BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici izjasnit će se o Prijedlogu odluke o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Uprkos moratoriju na zapošljavanje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine tražilo je od Vijeća ministara BiH odobrenje za dodatno zapošljavanje u ovoj instituciji izvršne vlasti.

Ovaj organ tražio je zapošljavanje šest izvršilaca za obavljanje poslova i zadataka u Predsjedništvu BiH i to dva šefa samostalnih unutrašnjih organizacionih jedinica u Sekretarijatu Predsjedništva BiH, jednog stručnog savjetnika za informatiku u Službi za opće poslove, jednog višeg stručnog saradnika za medije u Službi za odnose s javnošću, jednog stručnog saradnika za poslove prevođenja u Službi za protokol i ceremonijal i jednog referenta specijalistu za administrativno-tehničke poslove u Sekretarijatu Predsjedništva BiH.

Iznos potrebnih sredstava za dodatno zapošljavanje na godišnjem nivou je 191.729 KM, a ova sredstva osigurat će se izmjenom strukture rashoda odobrenog budžeta. Predsjedništvo BiH je i ovu odluku odobrilo povećanim obimom posla.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH naći će se i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, Prijedlog odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i vanjskih pneumatskih guma, te Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period I – XII 2015. godine.

Vijeće ministara BiH primit će k znanju i Informaciju o potrebi izrade procjene prijetnje od rizika pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini kao i Informacija o prijedlogu za privremeno rješavanje problema skladištenja radioaktivnog materijala u Bosni i Hercegovini koje bi se realiziralo od strane Misije EUFOR-a, a pod nadzorom i kontrolom Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost .