Ulaznice po 5 KM
15

Vesela nedjelja 24. februara u Domu mladih

Klix.ba
Treće izdanje Vesele nedjelje, interaktivnog događaja za djecu i porodicu u Domu mladih Skenderija bit će održano 24. februara u terminu od 11:00 do 14:00 sati, najavljeno je iz kompanije Tropik.
Nakon Vesele nedjelje Grada Sarajeva, na kojoj je Gradska uprava 30. decembra prošle godine uz sjajnu zabavu u čak tri predstave podjelila više od 1300 paketića socijalno ugroženoj djeci iz institucija i udruženja sa područja Kantona Sarajevo, Tropik u saradnji sa izuzetno uspješnom kompanijom Novo Nordisk, koja 18. 02. slavi 90 godina postojanja, predstavlja novo edukativno i društveno odgovorno izdanje praznika za djecu, koji će se održati pod sloganom "Mijenjamo dijabetes".

Uz dobru zabavu i edukaciju Novo Nordisk Vesela nedjelja će skrenuti pažnju na izuzetno važno pitanje zdrave prehrane i fizičke aktivnosti te na problem dijabetesa kod djece i odraslih u našoj zemlji uz posebno pripremljen program.

Glavni događaj Novo Nordisk Vesele nedjelje činit će interaktivna predstava "Troko nas uči o zdravoj prehrani" u kojoj će Mladen Jeličić Troko uz pomoć djece koja će igrati sastojke za kuhanje i priloge pripremati zdravi ručak i skrenuti pažnju na tipove namirnica koje su zdrave za prehranu djece dijabetičara. Nakon toga, članice aerobik kluba Athena na čelu sa instruktoricom Elmom Višo uz pomoć kostimiranih likova Tropik event tima Fifi, Jagodicom Bobicom, Ben Tenom i profesorom Baltazarom djeci i roditeljima će skrenuti pažnju na važnost svakodnevne fizičke aktivnosti zabavnim zumba plesom u kojem će učestvovati svi posjetitelji bez obzira na dob ili spol.

Sve vrijeme odražavanja Vesele nedjelje mališani će imati priliku da uče o zdravoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti te da se sjajno zabave i osvoje nagrade uz niz posebno pripremljenih radionica Novo Nordisk i Tropik event tima. U apsolutnom novitetu za edukaciju o prehrani u BiH uz pomoć posebno pripremljenih karata i domina djeca će uz zabavu sa instruktorima učiti o važnosti zdrave prehrane, dok će uz posebne eksperimente u laboratoriju profesora Baltazara učiti o štetnosti unosa većih količina šećera u organizam. Tu će biti i redovne radionice zabave, Twister, Čovječe ne ljuti se, Zmija i ljestve, Tropik i Novo Nordisk PlayMais, Fifina vesela kuhinjica, izrada igračaka od origamija i vunice te Yu Gi-Oh akademija i hulahop takmičenje za parove djece i roditelja, uz nagrade za najbolje.

Pretprodaja ulaznica po simboličnoj cijeni od 5 KM za Novo Nordisk Veselu nedjelju, čiji će gosti biti članovi Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo, počinje u utorak 19.02. u Automato salonu zabave i Tropik CD shopu u suterenu BBI Centra te na autorizovanom prodajnom mjestu na platou Skenderija, gdje će se ulaznice prodavati na dan druženja u nedjelju 24. februara.

Svoje ulaznice sačuvajte pošto svi posjetitelji i ovaj put učestvuju u nagradnoj igri Tropik i Novo Nordisk u kojoj mogu osvojiti izuzetno bogate poklon pakete, a ulaznice vrijede i kao vaučer za 50 posto popusta za ulaznicu na bazene Termalne rivijere Ilidža u periodu od mjesec dana nakon održavanja Vesele nedjelje.