Vozači, strpljenje
44

Velike gužve na graničnim prijelazima na sjeveru BiH, bilježe se kilometarske kolone

FENA
GP Svilaj (Foto: BIHAMK)
Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajaju se  putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima:  Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u  saobraćanju, saopćeno je iz BIHAMK-a.