Radnici "Parka" ostali zaprepašteni
0

FOTO / Vandali ponovo uništili park Betanija-Jezero

Sarajevo-x.com
Novoizgrađeni park Betanija-Jezero umjesto da služi građanima za rekreaciju i uživanje u prirodi, prije bi se moglo reći da je postao omiljeno mjesto vandala koji neprimjerenim ponašanjem uništavaju sve što im se nađe na putu.

Nažalost, ponovo su u ovom parku u proteklim danima uništavane klupe, korpe, sprave za rekreaciju, zapaljen je travnjak i stablo hrasta, ali najviše štete pretrpjele su table sa upustvima postavljene pored trim i staze za šetnju.

Naime, radnici preduzeća "Park" tokom jutarnjeg redovnog čišćenja parka "Betanija-Jezero" ostali su zatečeni slikom koju su zatekli uz staze. Duž cijelog parka počupane su table sa uputstvima, dvije sprave za rekreaciju su oštećene, tako što su za sada nepoznata lica čupala lance i metalne dijelove na spravama. Također, šest kanti za otpadke je izvaljeno s postoljem iz betonske podloge. U jednom dijelu parka zapaljen je travnjak i nisko rastinje, a tom prilikom plamenom je oštećeno i stablo hrasta.

O novim primjerima uništavanja parka "Betanija-Jezero" obaviještena je i Općina Centar, kao investitor, a njihovi predstavnici izašli su na mjesto događaja i sačinili zapisnik. O svim dešavanjima, kao i u ranijim slučajevima, obaviješteni su i eko-redari.

Nakon toga radnici preduzeća "Park" otpočeli su čišćenje i djelimično saniranje oštećenog mobilijara i zelenila, ali veća ulaganja i popravka uništenog iz finansijskih razloga sačekat će bolja vremena.

Ipak najnoviji primjer vandalizma i uništavanja javnog dobra trebao bi biti poruka svim građanima Sarajeva da samo zajedničkim snagama možemo uticati i spriječiti ovakve pojave njihovim prijavljivanjem nadležnoj policijskoj upravi, općinskoj službi ili eko-redarima i preduzeću "Park".