BiH
0

Uživajte u toplim jesenjim danima, od utorka kiša

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Topli novembarski dani tokom vikenda izmamili su mnoge da prošetaju, odu na obližnje planine ili jednostavno da sjede u parkovima i uživaju na suncu. Međutim, lijepo vrijeme neće se zadržati dugo. Zima je pred vratima… No, uživajte u jesenjem suncu još malo, jer već od utorka očekuje se naoblačenje i kiša.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano, uz malo do umjerenu oblačnost, a najviše dnevne temperature iznosile su između 15 i 20 stepeni. Stabilne vremenske prilike ugodno djeluju na većinu populacije, te starije i osjetljive osobe nemaju izražene tegobe.

Slično vrijeme očekuje nas i u ponedjeljak. Prema prognozama meteorologa u jutarnjim staima bit će prohladno, ali tokom dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura iznosit će od četiri do devet, na jugu do 16 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 23 stepena Celzijusa.

Bioprognoza će i u ponedjeljak biti povoljna, te će tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata u znatnoj mjeri umanjiti.

No, za Kurban-bajram, u utorak, u BiH će prijepodne biti oblačno, dok meteorolozi u poslijepodnevnim satima najavljuju kišu. Minimalna temperatura iznosit će šest stepeni, a najviša dnevna 17 stepeni Celzijusa.

Stoga, uživajte u toplom novembarskom suncu, jer već od utorka ponovo ćete morati nositi kišobrane, kabanice, gumene čizme...