Iduće sedmice kiša
0

Uživajte u lijepim proljetnim danima do srijede

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Stiglo je proljeće. Bh. ulice prepune su šetača. Zimski kaputi i čizme su odloženi na dno ormara i ljudi su se već počeli pripremati za ljeto i planirati godišnje odmore. Sunčano i toplo vrijeme zadržat će se do sredine naredne sedmice, prognoziraju meteorolozi. A onda ponovo slijedi kiša i pad temperature. Stoga, uživajte ovog vikenda, otiđite na planinu, izlet ili posjetite južnije krajeve naše zemlje.

Sunčano vrijeme s povremenom naoblakom zadržat će se u BiH u narednih nekoliko dana. Zbog povremenog vjetra temperature neće rasti, ali će ipak biti toplo.

Maksimalna temperatura u BiH u subotu iznosit će do 25 stepeni na jugu. Biometeorološka prognoza bit će povoljnija, te će se većina stanovništva osjećati ugodnije. Osjetljive osobe neće imati većih poteškoća, ali savjet je da ne pretjeruju sa aktivnostima.

U nedjelju se očekuje pad dnevnih temperatura, do pet stepeni. Međutim, očekuje se pretežno vedro vrijeme, te će i tokom nedjelje dan biti ugodan za šetnju prirodom i odmaranje u baštama na suncu.

Kiša u našu zemlju stiže u noći sa utorka na srijedu i očekuje se zahlađenje, istakli su iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.