BiH
0

Uz muziku i pjesmu novogradski penzioneri uživali u prirodi Parka šume Mojmilo

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo, u okviru manifestacije "Novogradski dani 2016." u Parku šumi Mojmilo, u subotu je organizirala druženje za penzionere s područja Novog Grada.

Druženje u prelijepom prirodnom ambijentu upriličeno je uz bogat kulturno - zabavni program, gdje su se novogradski penzioneri zabavili uz pjesme u izvođenju članova Udruženja “Saraj sevdah”, a nije izostalo ni bosansko kolo.

Sunčano vrijeme doprinjelo je da druženje na Mojmilu traje tokom cijelog dana, gdje je u prirodnom zelenilu istinski uživalo oko 300 penzionera za koje je bio obezbijeđen i ručak, uz sok i kafu, a sve upotpunjeno muzikom, pjesmom, smijehom i dobrim raspoloženjem.

Sa njima su se družili i općinski načelnik Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela, koji su im poželjeli dobrodošlicu i dobro zdravlje.

Ovom prilikom načelnik Efendić je kazao da Općina Novi Grad nastoji da u sklopu manifestacije "Novogradski dani" organizira različite sadržaje za sve generacije, od najmlađih do penzionera, od kulturnih i sportskih događaja do koncerata i druženja.

"Nastojimo koliko možemo da radimo na tome da je svima lijepo i ugodno živjeti u Novom Gradu. Općina Novi Grad će i u narednom periodu posvećivati više pažnje ovoj populaciji", kazao je Efendić.

Kemal Berberović, predsjednik Udruženja penzionera Općine Novi Grad izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad.

"Ovo je treća godina zaredom otkako su penzioneri uključeni u program Novogradskih dana. Zahvalni smo organizatoru. Odlično se osjećamo i uživamo u druženju. Mnogo nam znači pažnja koja nam je danas ukazana.

Pored mnogobrojnih projekata izgradnje i obnove infrastrukture u općini Novi Grad, menadžment Općine je prvi u Kantonu Sarajevo, a vjerovatno i u FBiH, prepoznao položaj penzionerske populacije i pokrenuo određene projekte pružanja pomoći penzionerima. Na tome im se neizmjerno zahvaljujemo “, rekao je Berberović.

Osim druženja u prirodi posjetioci su imali priliku uživati u pjesmama Subhije Šehović, Zulfe Bota, Bajre Tuđina, Rahime Halimanović, Andrije Števanića, Mirhada Okanovića, Šerifa Kape, Aldijane Dizdar i drugih interpretatora stare bosanske pjesme, uz pratnju orkestra Jasmina Ferhatbegovića.

Ovom prilikom predstavnici Udruženja penzionera uručili su predsjedavajućoj Gabela i načelniku Efendiću prigodne poklone.