Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači razvojni budžet.
Sa koliko novca od ukupne sume raspolaže expert Radeljaš.
Ubise nas ovi zeleni minderasi
NAROD ZNA KAKO KRADE SDA ;)
Minstarstvo finansija KS sredstva dodjeljuje po osnovu javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje za tekuću budžetsku godinu, koji se objavljuje u dnevnoj štampi. Sve ovo se radi u skladu sa Odlukom Vlade Kantona Sarajevo o opštim kriterijima za raspodjelu sredstava za rad neprofitnih organizacija i udruženja. Zapravo, ovo je zvanično načelo po kome bi trebalo da se odobravaju sredstva.
Jesu li to odlucili svi oni strucnjaci iz svih svera drustvenog i nedrustvenog zivota?
Javnosti je više ili manje znano da brojni ministri i drugi politički dužnosnici, te njima bliski funkcioneri na svim razinama vlasti, „jedu“ ogromne novce. Izvještaj o reviji budžeta Kantona Sarajeva za 2008. godinu, a koji je donesen pod palicom Muhameda Kozarde, ukazuje na brojne nepravilnosti. Naime, tadašnja Vlada, sa SDA na čelu, napravila je i ostavila za sobom enormne finansijske dubioze koje se i dan-danas odražavaju na stvarnost Kantona Sarajevo, a što je rezultiralo finansijskim kolapsom i neizbježnim „rezanjem“ budžeta.
Finansijski kolaps u Kantonu Sarajevo dokaz je nekompetentnosti i neznanja političkih funkcionera, dugogodišnjih SDA-ovih moćnika, koji nisu shvatili da se politika ne gradi na pljuvanju opozicije, nego znanjem i kvalitetnim programima.
To je ta... Nasa zelena buducnost...