BiH
1

Utvrđen izgled i sadržaj vodenog žiga na glasačkom listiću

FENA
Centralna izborna komisija (CIK) BiH usvojila je Odluku o izgledu i sadržaju vodenog žiga za proizvodnju papira za štampanje glasačkih listića.

Vodeni žig se sastoji iz tekstualnog i likovnog dijela. Pored ostalog, na današnjoj sjednici CIK-a usvojen je i Izvještaj o provedenoj edukaciji predstavnika političkih partija, potencijalnih predsjednika biračkih odbora i članova općinskih/gradskih izbornih komisija.

Od 24.6. do 04.7. ove godine organizirano je 10 edukativnih seminara kojima je prisustvovalo 638 predstavnika političkih subjekata i 485 članova općinskih i gradskih izbornih komisija.

Cilj seminara je bio da se članovi izborne administracije upoznaju s aktuelnim izmjenama podzakonskih akata, a potencijalni predsjednici biračkih odbora s odredbama krivičnih zakona i prekršajnom odgovornošću za povrede izbornog procesa.

Članovi Centralne izborne komisije BiH danas su izrazili zadovoljstvo rezultatima provedenih aktivnosti potpomognutim finansijskim sredstvima Vijeća Evrope, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.