Parlament FBiH
0
Usvojen set boračkih zakona
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sehidskim porodicama ukinut izdatke. Djeca su porasla a zene nek se fataju metle. Dosta je bilo zajeb.ancije sa neradnicama komunistickim. Navikle na Titinu zemlju gdje se nije moralo radit pa bi slicnim navikama da upropaste i Bosnu.
Misli li iko na sve one radnike u fabrikama, trgovinama, rudnicima itd. koji svaki dan rade k\'o crnci, ne smiju ni pisnuti a kamo li štrajkovati... svi oni (tj. mi) plaćaju poreze, doprinose i sve ostalo i oni su ti koji stvaraju i pune budžete. Koliko još tereta treba natovariti na njih?
Borci su davno podijeljeni ćim su se poćela osnivati različita udruženja, kojih ima na stotine a između ostalih i saveza dobitnika najviših ratnih priznanja , pa udruge šehitskih porodica i palih boraca, pa invalida pa patriota,beretki, Bosnie, pa opštinska, kantonalna (koja imaju svak svoj zakon), federalna ministarstva i svako se bori samo za sebe a ne za demobilisane borce u cjelini.Podijeljeni su i u ratu onog momenta kada su se poćela dodijeljivati različita priznanja a naroćito iz političkih razloga.A i u samom zakonu su podijeljeni na one od prije 6 aprila 92 pa one do kraja decembra 92, pa one koji su proveli neprekidno dvije godine, pa one koji su od januara 93 do ..... pa na one koji se mogu penzionisati i dvadeset godina ranije itd itd... A svi se pozivaju na sve demobilisane borce. Sad se Bakir sekira kako će zbrinuti par hiljada prof.vojnika, a ne brine se za 200000 radnika koji su ostali bez posla.
invalidima rata po meni treba i povecati naknadu a ovi dobitnici ratnih priznanja i demobilisanim borcima porucit samo da je rat davno gotov pa se seljacine ponovo uhvatit motike jer necete vise zivit na nasoj grbaci...