Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krajnje vrijeme bilo da se i ovo pitanje riješi.
ljudi dragi ako radite, onda znate da su tenderi namješteni...postoji šansa da dobijete jedino poslove koje ONI neznaju da urade....ovako, tačno se zna ko šta radi....Tal je davno uspostavljen i ovaj zakon je osuđen na propast jer ga kroje LOPOVI ! nemože lopov napraviti system u kojem će on izvisiti.... U USA stvari funkcionišu na sljedeći način...Imate ekipu koja donosi zakone i kada ih donesu onda napuštaju administraciju, ulaze u privatnu firmu gdje postaju direktori i dobijaju svaki posao jer su sebi prilagodili zakone....Tu rade, zgrču milijarde i onda se opet vračaju u politiku,štimaju zakone lično ili kroz lobiranje i krug se opet vrti iz početka.... npr Branković iz SDA, smijem se okladiti da je sa položaja premijera prešao na neku vodeću funkciju... Svaki privatnik bi ga stavio kao direktora jer ima štelu i zakon iza sebe....daš mu platu koliku hoće a on ti napravi profit.... dobro zapamtite ovo što vam pišem jer stvari baš tako funkcionišu !
Neka su vala vise, dosta je bilo lopovluka i kriminala preko javnih nabavki.
Ima još mnogo odredbi u ovom zakonu koje treba popraviti amandmanima , u cilju spriječavanja sistemske korupcije. Parlamentarci otvorite oči i uši, ne dozvolite da se usvoji prijedlog kojim se omogučava još veće zloupotrebe kroz Zakon o javnim nabavkama.
Kad će doći na red Zakon o preživljavanju u ovoj državi