Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svima koji dočekuju Ramazan, želim da ga što lakše isposte i provedu što je ljepše moguće.
što ti je Njemac... i post mu duže traje
Islam = Zlo i Terorizam
Franck1@jedi gov.na
Meni nije jasno nesto posto nisam musliman. Kako onda oni muslimani u blizini sjevernog pola, tamo dan i noc traju nekoliko mjeseci. Kako mogu bez vode par mjeseci. I kakvo "vjestacko" proracunavanje se spominje ovdje?
eh dobro pitanje, buraz muslimani u tim zemljama računaju vrijeme posta prema najbližoj islamskoj zemlji , švedska finska etc. prema nama albaniji ili turskoj nisam siguran to je valjda to vještačko
http://www.ramadan.co.uk/wp-content/uploads/2014/06/world-fasting-map-520x245.jpg zelena regija na mapi nema "zore" tako treba postiti po susjednoj juznoj drzavi koja ima zoru, ili opcija dva nahraniti jednu siromasnu osobu za svaki dan neposta.
Neki poste i onda se napiju za Bajram, to ispada onda ko da i nije postio.
Njima mame našiju xD
Jel se piva konta kao prehrambeni proizvod ?
Post je voljno uzdržavanje od jela (hrane), ili, od jela i pića za određen vremenski period. Može da bude potpuni (potpuno uzdržavanje od jela) ili delimični (uzdržavanje samo od neke vrste hrane). Post može biti danonoćan tokom perioda posta, kao u pravoslavlju, ili se može upražnjavati samo u određeno doba dana, kao kod muslimana tokom svetog meseca Ramazana. Pivo spada u piće, dakle računa se.
Sve to znam,osim kako se konta. Ako je piva prehrrambeni proizvod, kao što je i vino, onda se smije (ko to prakticira) bez ustezanja konzumirati u za to predviđeno vrijeme ?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Allah da snagu pa ni ovih 18 sati posta vjernicima nece tesko pasti.
Nemoj mi se ljutiti lelo :* :D https://www.youtube.com/watch?v=A4gALRlLNto
Uz duzno postovanje svetom mjesecu Ramazana, al ja bih rekao da se na Balkanu posti 20 godina vec...
jarane na zapadu vise rove po smecu,nego kod nas... mi smo samo jedna nacija,narod,pleme ili kako zelis vec koje je naviklo samo da kuka.nama nikad niko nije valjo,prvi komsija pa onda svi drugi.. nije nama lose kako mi kukamo... prosetaj gradom i pogledaj oko sebe,
Ima i te, slazem se. Ali provozaj se ti malo po Bosni, recimo Kladnju, Vlasenici, Vakufu, Srebrenici, Sekovicima... Nije Bosna samo Ferhadija i iskompleksirana gamad markirane odjece i telefona... Vecina Balkana je zapravo ruralna, a tu mozes vidjeti stvarni tezak zivot i "post" o kom ja pricam.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A koliko se posti na sjeveru Norverške jer je tamo dan bukvalno 24 sata? Molim one koji se razumiju da mi stvarno pojasne ovo?
25 sati dnevno
Fakat ! Kakvo pametno pitanje. Mada, otkud Muslimani na sjeveru Norveske uopste?!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
svabo je to :) odma 20 sati :)