Sajam ITB-Berlin 2010
0

Uspješna promocija turističke ponude BiH u svijetu

Sarajevo-x.com
Turističko udruženje BiH zajedno sa Turističkom zajednicom FBiH organizovalo je još jednu uspješnu promociju turističke ponude BiH u svijetu.

Ovoga puta u Berlinu na najvećoj turističoj berzi na svijetu-Sajam ITB-Berlin 2010, održanoj od 10. do 14.marta 2010.

Učešće na sajmu je uzelo preko 11.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta.

Kroz zajednički nastup na bh štandu površine 30 kvadratnih metara brojne turističke agencije iz zemlje predstavile su ponude za avaturistički turizam(Biking, rafting,hiking,paragliding itd)i eko-turizam u BiH te druge turističke atrakcije u zemlji.

Posjetioci i gosti sajma najveći interes su pokazali za posjetu Sarajevu, Mostaru i Međugorju, vodenim resursima( Una, Neretva, Vrbas, Drina) jezerima i moru(Neum).

Tokom sajma organizovani su brojni susreti predstavnika turističkog sektora BiH sa predstavnicima stranih turističih agencija i predstavnika medija kojima je prezentirana turistička ponuda zemlje kroz video materijale, kataloge i brošure.

Dogovoreno je niz poslovnih aranžmana na bazi receptivnog turizma.

Drugog dana sajma bh štand posjetili su ambasador BiH u Njemačkoj gdin. Limov i ministar turizma i okoliša Vlade FBiH gdin. Nevenko Herceg koji su čestitali Turističkom udruženju BiH i TZFBiH na uspješnoj prezentaciji BiH u svijetu.