Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ove poljoprivrednike treba ukinuti,samo izvlace pare i kmece a nikakav porez ne placaju. Bolje da ih i nema ovako samo na grbaci su
žalosno je što mi nemožemo podmirit ni naše potrebe u Bosni,jer kad bi svo mlijeko prodali koje se u bih proizvede opet bi nam zafalilo.a mi čak neproizvodimo mlijeko u prahu (potrebno je za ćokolade i ostale proizvode pa ga moramo uvoziti) nemamo te tehnologije za mlijeko u prahu
Zatucani(iz 1435god) istina vas sustiže svakog dana sve vise i vise.Nakon svedocenja alijinog telohranitelja u hagu(RATKO MLADIC) U KOJEM JE POTVDIO ONO STO I VRABCI NA GRANI ZNAJU DA JE BOSNJACKO VO JNO-POLITICKO I VJERSKO VODSTVO IZVRDSILO MASAKR NAD SOPSTVENIM NARODOM NA markalama,ul.viskina,srebrenica,tuzlanska kapia itd itd itd evo sta je jedan vas danas na tom istom sudenj(GENERALU NAD GENERALIMA) izjavio::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KONAČNO SE SAZNALO SVEDOK RASVETLIO MISERIJU: Sarajevske Romea i Juliju ubila je paravojska SDB BiH! PLANETA15:17, 31.03.2015.Autor: Beta Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Reč je o formaciji "Ševe", koja je počinila i niz drugih zločina za koje su optuženi Srbi Sarajevski Romeo i Julija, Foto Printscreen yt Admira i Boško: Njihovim beživotnim telima dugo nije moglo da se priđe (Foto: Printscreen YouTube) HAG/BEOGRAD - Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija posvedočio je danas, na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, da je paravojna formacija te službe 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani. Garaplija je izjavio i da je ista formacija, zvana "Ševe", u maju 1993. ubila "sarajevske Romea i Juliju", 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića, dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu. I taj zločin, neki zvaničnici u Sarajevu, zatim su pripisali bosanskim Srbima, potvrdio je Garaplija. Formacija "Ševe", koje je opisao kao "paravojnu formaciju" SDB BiH, počinila je i mnoge druge zločine, uključujući ubistvo zarobljenih srpskih vojnika i civila u jednom sarajevskom parku, atentat na visokog oficira Armije BiH Sefera Halilovića i ubijanje srpskih civila na Grbavici, izjavio je Garaplija. Po rečima svedoka, i atentat minom na generala Halilovića potom je prikazan kao eksplozija srpske granate
Vala ja pijem mlijeko koje je najjeftinije ja mada ako je cijena ista uzet cu domaće. Ne vidim razlog zašto su se uzdigli ovi naši kimaju svega u vrh glave 200km transportni troškova dok ovi iz EU sigurno imaju naj manje 1500km tako da ne vidim razlog kako bi oni mogli da imaju nizu cijenu od ovi naši osim ako je ovi domaći prenapuhali pa su i oni toga svjesni pa digli paniku
Rješenje za mljekare je vrlo jednostavno. Neka se smanji uvoz mlijeka i mlijčnih proizvoda, a u mjesto njih neka se na tržište plasira domaće.
Vladimire šta je to domaće mljekarstvo? Kad vas treba spašavati onda smo domaći, ma razligu Vlado, ja kupujem domaće kozje i kravlje mlijeko direktno od proizvođača u okolini Sarajeva. Obrati se lično Dodiku, on ima rješenje za sve Srpsko, pa i za Srpsko mlijeko.
Domace mljekarstvo se moze spasiti jedino boljom domacom preradom mlijeka. Treba ukloniti preradjivace koji to nisu, naprimjer Poljorad Travnik preuzima sireve od domacinstvana i prodaje pod svojim imenom i, sto je najgore, pod imenom Travnicki sira! To je cisti zlocin prema cuvenom brendu jer je kvalitet tog sira izvan kontrole i neujednacen, uglavnom veoma los. Rezultat svega je da bh trziste sira preuzimaju uvozni sirevi a ja bih izdvojio makedonsko RADOVO. Neophodno je dakle skoncentrisati se na kvalitetnu industrijsku PRERADU MLIJEKA i jedino tako ce se spasiti domace mljekarstvo.
@dustaban, tek mi je sada sve jasno. Pitala sam se šta se to dogodilo sa nekada kvalitetnim travničkim sirom. Davno sam ga pretala kupovati samo iz razloga što ne znam kakav će me kkvalitet dočekati u narednom pakovanju. Hvala na pojašnjenju. :)
Bar mlijeko nema nekih varijacija u kvalitetu, meni je isto ha proizveo ga Zott ha zenički ZIM. Što se tiče kvota, ako nam je draže dati 1,50KM za Z'bregov nego dati 1,50 za Milkos, nismo bolje ni zaslužili.
Kad će premije za prošlu godinu ebemti državu!?!?