Sarajevo
0

Uskoro završetak ceste pored Autobuske stanice

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Građevinskoj agoniji oko izgradnje dijela sjeverne longitudinale na potezu od zgrade Energoinvesta do Kranjčevićeve ulice napokon se nazire kraj.

Radnici građevinske firme GP "Put" koji grade navedeni dio ceste ove sedmice namjeravaju početi sa izgradnjom servisne saobraćajnice koju koriste autobusi, a nakon toga pristupit će polaganju završnog sloja asfalta na dijelu sjeverne logitudinale.

Podsjećamo, "GP Put" prošle je godine s Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo potpisao ugovor o izgradnji dijela sjeverne longitudinale, ali je provođenje ugovora obustavljeno zbog neriješenog pitanja iseljavanja iz Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, što je prolongiralo i rok za završetak radova.

Nakon rušenja Poljoprivedno-prehrambenog fakulteta, radovi su nastavljeni, ali ubrzo i prekinuti zbog vremenskih nepogoda i dugovanja Direkcije za ceste Kantona Sarajevo prema izvođaču radova.

Kako je za naš portal istakao direktor GP Puta Admir Eminović, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo podmirilo je jedan dio dugovanja, nakon čega su radovi intenzivirani.

"Ove sedmice radimo ubrzanom dinamikom, a sa izgradnjom servisne saobraćajnice za autobuse, pješačke staze pored ceste i stavljanja završnog sloja asftalta, završamo posao na ovom dijele sjeverne logitudinale", rekao je Eminović.