Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pola ih ni sad ne zna cirilicu
Cuj drzavljanstvo RS. RS se cesto spominje samo na grand paradi, nigdje vise.
oni bi željeli da se što više ljudi odrekne BiH državljanstva. samo ih takse interesuju. užas!
Jos malo pa iz dijaspore tj. mislim na one koji su vec nekih 20tak godina van BiH, niko nece ni biti BiH drzavljanin. Ko ce vam onda u dzep gurat 810km po ispisu?
ne znam je li to sad neka varijanta olaksice za sandzaklije ili ste im svima podjelili pa sad malo da usporite?!
BiH drzavljanstvo je cirkus. 99,9% onih koji zive u BiH i imaju ga bi sutra ga dali za bilo koje drzavljanstvo neke zapadne drzave. Ovi iz dijaspore se odricu jer vec su drzavljani neke zapadne. Napravite zakon da ovi sto su u dijaspori, da se mogu ispisati kroz izjavu te dokaz o drzavljanstvu neke druge drzave - znaci u roku od 24 sata. Ali zato ih oporezite na sve sto imaju u BiH. Pa ako nece neka drzava uzme i da nekome kome treba. Jer onima u dijaspori nije lose, jer da je nebi mahom se ispisivali iz BiH. Vecina njih vec zivi nekih 15-20 godina van BiH a za jos toliko nece ni bosanski vise znati.
Jakog li državljanstva
TReba zabranit srbima i hvratima da imaju dvojna drzavljanstva
Sto bas u roku od 23? :D :D Nas je ispis debelo stao a pogotovo one gluparije oko rodnog lista cuj max 6 mjeseci smije biti start. U svakoj normalnoj drzavi rodni list nema upotrebnog roka sve dok neumres! Ispis kosato 810km po soboi + ostali troskovi sto u drzavi gdje zivimo sto u BiH. Sve ukupno po osobi 1150km.
Steta golema ako neko ostane bez BH drzavljanstva! Obecana zemlja...
Niste jedini. Moji su emigrirali u Svedsku jos 70ih, postali drzavljani krajem 80ih ispisali se iz Jugoslovenske knjige drzavljana 1990. I opet naknadno 2003 iz BiH knjige drzavljana. Kroz samu slucajnost su moji saznali da smo drzavljani BiH te smo isli na sud u vezi problema ali nije nista pilo vode nego samo nam je sudia reko da se mozemo ispisati u roku 23 sata ako platimo odredjene takse za taj proces. Ja to lakse dobivanje drzvljanstva vidim kao -\"neko ce doci da zivi godinu dana u BiH i postati njen drzavljanin bez znanja\" a kad se vrati u drzvu cije je i drzavljanin, zatim ce imati silne muke da sacuva pravo na drzavljanstvo, jer ce ga peglati da se opet ispise. BiH drzavljanstvo je sve vise i vise kriminal nego nesto postno. Jer se dijaspora iskoristava maksimalno.
\"Uskoro bi mogla biti ukinuta odredba Zakona o državljanstvu BiH koja predviđa automatski gubitak državljanstva BiH građanima koji su uzeli državljanstvo neke druge zemlje sa kojom nije potpisan bilateralni sporazum.\" CIsta laz! Moja citava porodica je ispisala se iz SFRJ drzavljanstva jos u miru i tek predprosle godine smo saznali da smo BiH drzavljanji a niko nam nije to dojavio, a pitam se po kojem pravilu kad smo se ispisali iz SFRJ (pod korom je i SR BiH bila). BiH nema bilateralne odnose sa drzavom gdje zivim i opet traze da platim hrpu para da bi se po drugi put ispisao porodicu! Treba li vam prara?
@arbitar može li malo detaljnije pojašnjenje :D Zivim u Sa, ali kao stranac. Državljanin sam zemlje iz Regiona BiH. Hvala
jeb@ vas ono,ja se svoga uskoro odricem,a pasosom sam obecao sebi dacu obrisati guzici poslije nuzde.
kakvi su sa \"bosanskim\" onu munđosi ... pisu sa desna na lijevo... lijepa DOMOVNICA, EU...., a ovdje opet gledaju da uvedu vize
za ovog gore \"stvarnog\" o prvom dijelu komentara se da pricati a za drugi dio je potrebna ponovo puska koja ne garantuje te nemoguce zelje genocidnog naroda. Revizija drzavljanstva koje je sakom ikapom dijeljeno sandžaklijama i hitno protjerivanje onih koji po normalnom zakonu ni u kom slucaju nije smijelo biti dodjeljeno.