BiH
0

Upis studenata na prvu godinu studija Centra za internacionalne studije

Sarajevo-X
U akademskoj 2005. godini izvršit će upis studenata na smjerove Smjer turizam - 50 studenata i Smjer biznis - 50 studenata na prvu godinu studija Centra za internacionalne studije "Philip Noel-Baker" Sarajevo.

USLOVI UPISA Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola (položen kvalifikacioni ispit). Svi kandidati polažu kvalifikacioni ispit koji se sastoji od provjere općeg znanja i engleskog jezika, a rezultati ispita nadopunjuju se postignutim uspjehom u srednjoj školi. Kvalifikacioni ispit je u formi intervjua.

TRAJANJE STUDIJA Ukupno trajanje studija je dvije godine (četiri semestra) uključujući istraživački rad koji se radi na četvrtom semestru. Studirati se može redovno i vanredno.

OPIS ZVANJA, STRUČNI NAZIV NAKON ZAVRŠENOG STUDIJA Studenti koji završe ovaj stručni studij stiču međunarodnu diplomu prema programu ICM-a (Institute of Commercial Management), iz Londona, Velika Britanija.

TROŠKOVI STUDIRANJA Svi studenti plaćaju troškove studiranja koji iznose:

a) za smjer turizam 	5.100,00 KM
b) za smjer biznis	4.900,00 KM

Troškovi studiranja plaćaju se najviše u dvije rate u skladu sa ugovorom koji se potpisuje nakon kvalifikacijskog ispita, odnosno nakon završenog upisa.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVE Prijave za upis sa potrebnom dokumentacijom podnose se Centru za internacionalne studije «Philip Noel-Baker» Sarajevo, ul. Hamdije Čemerlića 27/1, u roku od sedam dana od dana objavljivanja oglasa. Prijave se podnose lično ili putem pošte.

Uz prijave je potrebno priložiti:

  1. biografiju na našem i engleskom jeziku
  2. ovjerenu kopiju svjedodžbe o položenoj maturi
  1. pismo motivacije zbog čega student želi upisati studij na CIS «Philip Noel-Baker» Sarajevo.
  2. za kandidate koji žele studirati vanredno dokaz o zaposlenju

O vremenu i mjestu polaganja kvalifikacionog ispita prijavljeni kandidati će biti blagovremeno obavješteni. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na: Telefon: 033 250-497, 033 277-280, 061 504-279 e-mail: [email protected]