Slomljena vrata na sjednici
0

UNITIC ne traži naknadu štete od Brankovića

FENA
Generalni direktor UNITIC-a Mirsad Kurtović negirao je danas informaciju objavljenu u nekim medijima da UNITIC d.o.o. od premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića zahtijeva nadoknadu štete za vrata "slomljena za vrijeme sjednice" Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, održane 24. februara.

Kurtović je uputio pismo premijeru Brankoviću u kojem navodi da UNITIC d.o.o. nije, niti će pokrenuti odštetni zahtjev za nadoknadom materijalne štete zbog neznatnog oštećenja vrata na amfiteatru ovog Poslovnog centra, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ističe se da UNITIC d.o.o. nije, niti zna ko je izvor objavljene informacije, te navodi da je "materijalna šteta nastala na vratima prilikom ulaska grupe invalida na sjednicu Parlamenta neznatna te da ju je već saniralo tehničko osoblje UNITIC-a".

U pismu se dodaje kako događaj od 24. februara nije prouzrokovao štetu u poslovanju i poslovnom ugledu UNITIC d.o.o.

"Nama će i dalje činiti zadovoljstvo da svim našim korisnicima, posebno Vladi i Parlamentu Federacije BiH ponudimo visokoprofesionalne usluge i prijatan ambijent našeg Poslovnog centra", kaže se u pismu direktora UNITIC-a premijeru Brankoviću.